Si se zapletla z nekom, ki ni samski? Takole ravnaj ...

Se zgodi. Zaljubiš se v nekoga. Ta nekdo te povsem očara z besedami in dejanji. Še preden se zaveš, si z njim v zvezi in zidaš gradove v oblakih. Dokler nekoč ne spoznaš, da on ni samski. Dobro, je s teboj, a je še z nekom. Že preden je pristal v tvojem objemu, je imel dekle ali celo soprogo.

14.6.2018 ob 7:44

mocna_odlocna_zenska_ljubica_moski.jpg

Tipček je ves čas sedel na dveh stolih in tebi se o tem ni niti sanjalo. Res je, si zbegana, jezna, razočarana in užaljena. Ne veš, kaj ti je storiti. Povedati njemu, kar mu gre in ga zbrisati iz življenja, ob tem pa kakšno sporočilce poslati še njegovi partnerki?

Kako ravnati, vsem, ki se v takšni ali podobni zgodbi prepoznajo (oziroma se še bodo prepoznale), svetuje portal Your Tango.

Poglej se v ogledalo in si dopovej, da nisi slab človek

Ko bo vajina afera prišla na plano, boš deležna obtožb. Zlasti s strani njegovega dekleta ali soproge, njegovih prijateljev in morda tudi njega. To bo najhujša posledica tvojega razmerja. Ti boš kurba, lomilka zakonov, razdiralka družin, pocestnica. Ti boš vse, kar bo tistim, ki bodo jezni nate, prišlo na misel.

Ključno pri celotni zgodbi je, da se ne pustiš prepričati, da si podel človek. Si samo dekle, ki je pač storilo napako in namesto razumu, sledilo srcu, kar pa ne pomeni, da si slaba oseba.

Pripravi se, da te bo skušal prepričati, da si verjela tisto, kar si hotela verjeti

Seveda bo vso krivdo prevalil vate in te prepričeval, da s teboj nikoli ni imel resnih namenov, da se je samo malo zabaval in da je bil prepričan, da prav to hočeš tudi ti. Očitno si narobe razumela njegove besede in dejanja, narobe si razlagala njegova zagotovila.

V končni fazi boš ti izpadla malo nora, a ne pusti se prepričati, da si res takšna. Naj on laže tebi in sebi, v svoje laži se bo nekoč ujel sam.

Dojemi, da njegovo dekle/žena noče govoriti s tabo

Meniš, da bi ji morala povedati celo zgodbo, razkriti svojo plat resnice. Verjemi, da je ne zanima. Zato opusti namero, da bi jo pričakala v zasedi ali ji poslala elektronsko pošto. Tvojim besedam ne bo verjela. Zakaj potem sploh trud in še ena možnost, da bi bila ponižana?

Od tebe ne pričakuje opravičila

V njenih očeh si nekdo, s katerim noče imeti nikakršnega opravka. Pika konec.

Previdno pri tistih, ki poznajo oba

Tvoji prijatelji in družina bodo ostali na tvoji strani. Njim lahko zaupaš. Vajini skupni prijatelji pa se niso dolžni postavljati na eno ali na drugo stran. Zato tega od njih ne pričakuj. Kot prvič, to do njih ne bi bilo pošteno, kot drugič pa se kaj lahko tudi tisti, ki so ti močno pri srcu, ne bodo odločili zate.

Pozabi nanj

Res je, tega nočeš slišati, a verjemi, ni te vreden. Če je varal svoje dekle, je zagotovo nekdo, s katerim nočeš biti v zvezi. Konec koncev, si res lahko prepričana, da se nekoč ne boš znašla v njenih čevljih?

To mu jasno in glasno povej

Ter z njim pretrgaj vse stike. Takšne in drugačne. Kajti, če bo ostal v tvojem življenju, se na koncu ne bo iz tega izcimilo nič dobrega.

Dopovej si, da gre življenje naprej

Po približno dveh mesecih boš vse skupaj prebolela, nekoliko pozabila, ne boš se več počutila kot največja trapa, čez pol leta boš spoznala novega fanta in neprijetno šolo življenja pustila za seboj. Ti boš močenjša, srečna in zadovoljna, on pa najbrž še vedno z dekletom, ki ga je prevaral. Kdo bo torej na boljšem?

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)