Bila sem ljubica in to sem se iz tega naučila (resnična zgodba)

To bi morala vedeti vsaka ženska, ki se sestaja s poročenim moškim.

4.2.2022 ob 11:13 | Foto: Thinkstock | Avtor: M. FL.

Res je, ljudje smo si različni. Zato se tudi odnosi, pa naj bodo prijateljski, družinski, poslovni ali intimni med posamezniki razvijajo po lastni dinamiki. Da, tudi tisti, v kateri je nekdo ljubica, drugi pa sedi na dveh stolčkih.

Vendar je vedno mogoče poiskati točke, ki so skupne vsem ali vsaj večini. Kaj lahko pričakujejo ženske, ki se spentljajo s poročenim, je za Huffington post v svojem blogu razkrila Michelle Zunter, ki se je znašla v vlogi ljubice. Predvsem z namenom, da bi sebi podobne opozorila na vse pasti takšnega odnosa.

Takole je zapisala:

"Pred svojo izkušnjo sem bila človek, ki je varanje brezpogojno obsojal. Do ljudi, ki skačejo čez plot nisem imela nobene tolerance in opravičila. Tiste, ki so se spuščali v takšne odnose, sem obsojala. Dokler nisem postala ena od njih. Natančneje, dokler nisem postala prepovedani sad.

Naj bo nekaj povsem jasno, nikogar za svoja dejanja ne krivim, za vse sem odgovorna sama. Sprejela sem napačno odločitev in čeprav je bil odnos poln bolečine, zmede ter tudi zlorabe, sem iz njega odšla modrejša.

Prav ta modrost me je napeljala na misel, da bi izkušnje delila z drugimi. Kajti povsem jasno je, da so obstajale, obstajajo in bodo obstajale ženske, ki so se ali se bodo znašle v moji koži.

Ne gre vedno za zlobnice, katerih edini namen je ukrasti poročenega moškega. Pogosteje gre za občutljive, včasih ranljive damice, ki se zaljubijo v osebo z veliko izkušnjami, neomejeno sposobnostjo manipuliranja ter zavajanja. V nekoga, ki premore subtilne, zahrbtne prijeme, s pomočjo katerih lahko očara še tako načelno in inteligentno žensko.

ljubica.jpg

Nedolžen začetek

Na začetku je on na moč prijazen, očarljiv in ne predstavlja nikakršne grožnje. Največkrat se vse skupaj začne z nedolžnim pogovorom. Neredko z veseljem govori o svoji soprogi ter družini in na prvi pogled deluje kot ponosen, srečno poročeni soprog. Vse skupaj je videti kot povsem sproščen in naključen pogovor. Brez skritih namenov.

Konkretnejše nadaljevanje

Večina poročenih moških svojo tarčo kmalu začne obsipati s pohvalami in komplimenti, nekateri stopijo še korak naprej in ji namenijo tudi kakšno darilce. Počasi se dokopljejo do njene telefonske številke, se z njo povežejo na spletu ali najdejo druge načine, s pomočjo katerih lahko komunicirajo vsak dan.

Nekaterim ni prav nič mar, ali je njihov predmet poželenja samski, poročen ali v zvezi. Obstajajo pa tudi takšni, ki zavestno iščejo samsko pripadnico nežnejšega spola. Vedo namreč, da jo bo lažje nadzorovati, jo s časoma oddaljiti od družine in prijateljev ter jo imeti samo zase.

Oh, kako nesrečen sem …

V eni od točk pride do zaupnih pogovorov o njegovem zakonu. On je v njem nesrečen, žena ga ne razume in iz njegovih besed je razbrati, da je zakon mrtev ter se s svetlobno hitrostjo bliža ločitvi. Seveda so tu še pritožbe glede seksa. V večini primerov ga je premalo. Soproga ga ne privlači več, on ni zanimiv zanjo in vse to se odraža v spalnici.

Pogosta taktika poročenih moških, ki nameravajo skočiti čez plot, je laganje o trenutnem življenju. Tu je pripovedovanje o tem, kako s soprogo spita v ločenih posteljah ali on celo na kavču. In zakaj ne zapusti doma: odličen izgovor so seveda otroci.

Nekateri sicer stopijo še korak naprej in povedo, da so ločitveni papirji že pripravljeni in vse, kar morata s skoraj bivšo storiti je, da jih podpišeta.

Praviloma nič od tega ne drži, s soprogo še spita v isti postelji in sta v njej zelo aktivna, njej pa se seveda o njegovi "nesreči" sploh ne sanja.

Seks vse spremeni

Na žalost večina žensk potem, ko enkrat prestopi mejo in v posteljo skoči s poročenim moškim, do njega razvije globlje občutke, se zaljubi in mu vse verjame.

Moški, s katerim sem se zapletla sama, je bil ljubosumen, manipulatorski prevarant, obseden z nadzorom. Čeprav je imel ob meni več ljubic, ni želel, da bi se tudi sama še s kom sestajala. Naj se sliši še tako noro, ujela sem se v njegovo past.

Kruta resnica

Ko se človek enkrat znajde v tako zapletenem odnosu, je težko prepoznati, kdo v resnici je in kje je njegovo pravo mesto. V njem je polno čustev, ki hitro nihajo od strasti do agonije, od zaljubljenosti do sovraštva. Skoraj nikoli zanj ni vredno tvegati, je pa iz njega težko zbežati in lahko traja v nedogled.

Kajti, roko na srce, večina tistih, ki vara, nima nikakršnega namena zapustiti svoje soproge. V resnici bi radi imeli vse. Na stroške nekoga drugega. Ljubica tako vedno ostane le ljubica.

Sama ne morem spremeniti tega, kar sem storila v preteklosti,  naj to še tako obžalujem. Upam pa, da je bila izkušnja dobra šola in da bom s tem, ko sem jo delila s široko publiko kateri vendarle pomagala, da se bo izognila pasti, v katero sem se ujela sama in se bo, naj bo skušnjava še tako velika, odločila prav."

Preberite še: Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

Morda vas zanima tudi: Kako veste, da imate težave z alkoholom? (pojasnjuje psihiatrinja Mirjana Radovanović)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)