Si mu všeč ali samo izgubljaš čas?

Da boste razblinili dvome o tem, ali ste mu zares všeč ali je samo prijazen ...

4.3.2019 ob 4:20

prijatelja_ljubezen_zveza_friend_zone.jpg

Zmenki se kaj hitro iz zabavnega spremenijo v zapleteno dejanje. Njegovo obnašanje vam ne pove dovolj, da bi lahko z gotovostjo trdili, ali ste mu res všeč, ali je zgolj prijazen. Prav zato tudi sami ne veste, kako se vesti. A vendar je z malce pozornosti mogoče ugotoviti, kaj se mu v resnici plete po mislih. Vklopite radarje in se osredotočite na sledeče.

Pogovori

Komunikacija je vitalen del vsakega razmerja. Oba bi rada povedala svoje in težava nastopi, kadar en ni pripravljen poslušati. Vi bi morali medtem, ko on govori, molčati, in tedaj, ko imate besedo vi, naj samo posluša on. Dober, zainteresiran sogovornik zna poslušati in zastavljati vprašanja, ob katerih pogovor gladko teče.

Res je,  samo na podlagi tega še ni mogoče sklepati, ali ste mu res všeč, ali je le prijazen. To, kako na vaša vprašanja odgovarja, pri odpravljanju dvomov prav tako igra pomembno vlogo. Se zdi, na mu gredo nekatera na živce in je včasih celo užaljen? Se nekaterim spretno izmika in nanje ne odgovarja? To so dejavniki, ki jih nikakor ne gre spregledati. 

Kot tudi ne govorice telesa. Se med tem, ko vam nekaj pripoveduje, rahlo nagne poti vam ali spretno ohranja "varnostno" razdaljo? Spreminja teme in se o nekaterih ne želi pogovarjati? Vas gleda v oči ali pogled večkrat umakne? Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, katera omenjena obnašanja govorijo romantičnim čustvom v prid.

Srečanja

Obnašanje ob srečanju je več kot zgovorno. Njegov nasmeh, rdečica na obrazu, živčen pristop in vidno navdušenje nad tem, da vas vidi, ljubezen izražajo brez besed.

Običajen, vljuden nasmeh ne traja dolgo. Nasmeh, ki nakazuje na njegova topla čustva je pristen in traja dlje. 

Rdečica lic ali kar celega obraza ter živčno popravljanje las so dobri pokazatelji. Da, tudi moški so v zadregi, zlasti, ko vzrejo njim ljubo osebo.

Odnos do vaših hobijev

Če tedaj, ko pogovor steče, pokaže izjemno navdušenje nad hobiji, ki so vama skupni, je to nedvomno dober znak. 
Za moške so skupni hobiji dobra podlaga za vzpostavljanje globlje povezave, saj v njih najdejo možnost za še pogostejše druženje z nekom, ki jim je všeč in bi ga želeli bolje spoznati.

Telefonska številka

"Vprašal me je za telefonsko številko. Sem mu torej všeč, ali je samo prijazen?" Odvisno od tega, kako je potekalo vajino srečanje. Res je to lahko dobro znamenje. Vendar le, če  je bil vajin zmenek prijeten. Če ste imeli občutek, da ni bil ravno pri stvari, mu teh podatkov raje ne izdajte. Kaj lahko vas bo imel zgolj za rezervo. Zaupajte šestemu čutu.

Tok spomina

Ena najbolj jasnih ločnic med prijaznostjo in ljubeznijo je njegov spomin. Tisti, ki ga zanimate, si bo zapomnil vajine prejšnje pogovore in podrobnosti, ki ste mu jih zaupali. S tem jasno kaže, da je pozoren in si vas želi bolje spoznati. Če se spomni, kaj vam je všeč in kaj vam ni, kaj ste mu povedali o svoji družini ali delu ter še vedno ve, kaj ste nosili na prejšnjem srečanju, se je nedvomno pripravljen potruditi, da bi vam ob njem bilo kar najbolj prijetno. In to ne zato, ker bi želel biti le vaš prijatelj.

Prijazne geste

Pripravljen vam je zamenjati prazno pnevmatiko, peljal bi vas domov, prišel bo popraviti stikalo, in prilagodil bo čas, da bi se vendarle lahko zmenila za naslednji zmenek. Ženske to razumejo kot prijazne geste, moški, kot iskanje priložnosti za nova srečanja. 

Zbadanje

Z ženskega vidika sodi zbadanje v osnovno, največ srednjo šolo in nikakor ne v svet zmenkov. Za moškega je to en od načinov izkazovanja ljubezni. Zato, če se malo ponorčuje, ne bodite užaljeni. Draženje je del njegove igre. Seveda zbadanje samo po sebi ni pokazatelj globljih čustev in gre lahko celo za verbalno nasilje. A v kombinaciji z vsemi prej navedenim pozitivnimi pokazatelji, je odgovor na vprašanje: "Je prijazen ali sem mu res všeč?" takšen, kot bi si ga želeli.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Če bi bila istih let, me ne bi dohajal" (resnični pari o tem, kako jim uspeva kljub veliki starostni razliki) ali pa 5 najpogostejših vročih sanj in njihov pomen (oddahnili si boste)

Priporočamo tudi: Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)