Šest vrst napornih razmerji, v katerih ne boste srečni

V nekaterih vrstah intimnih odnosov žal ni mogoče pričakovati sreče.

22.10.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest vrst napornih razmerji, v katerih ne boste srečni

Obstajajo zveze, v katerih oba partnerja rasteta, zorita, se podpirata in drug drugega osrečujeta. Na drugi strani so razmerja, ki prinašajo le bolečino in iz človeka dobesedno srkajo voljo do življenja. Zato so naporna in ne obljubljajo sreče. Na šest vrst takšnih opozarja Thouhtcatalog.

Enostransko razmerje

Razmerje zahteva vzajemen trud ter izkazovanje ljubezni in pozornosti obeh partnerjev. V kolikor v odnos energijo in voljo vlaga zgolj ena stran, prevzema nase vso odgovornost, se razdaja in se brez pomoči partnerja trudi za uspeh zveze, ta žal ne more prinašati sreče in zadovoljstva.

Skoraj razmerje

Sta fant in dekle. Vsaj vi tako menite, čeprav on nikakor noče definirati vajine zveze in vas prijateljem ter družini predstaviti kot dekle. Torej je vse nekje v zraku, vi pa ste zato v dvomih, kakšne občutke sploh goji do vas in kakšno mesto v življenju vam namenja.

Verjemite, zaslužite si boljšega. Zaslužite si človeka, ki bi bil vsem pripravljen povedati, da vam je podaril srce in da ste ga vi z veseljem sprejeli.

Toksično razmerje

V toksični zvezi žal ne morete zmagati. Kajti življenje v njem je polno manipulacije, sporov, pogojevanja, ustrahovanja, nadzorovanja in tudi psihične ter fizične zlorabe.

Zato je to nedvomno zveza, iz katere bi morali čimprej pobegniti. Kajti v kolikor boste v njej predolgo vztrajali, vas bo partner prepričal, da si boljšega, kot je on, sploh ne zaslužite.

Razmerje na daljavo

Čeprav razmerja na daljavo niso nujno obsojena na polom, so še vedno naporna in srcu ne ravno prijazna. Namesto, da bi se z dragim srečevali v živo, je med vama vedno zaslon.

Nikoli si nista tako blizu, kot bi si želela biti. Vedno odštevate dneve, ko se bosta končno srečala, namesto, da bi skupaj uživala v trenutkih, ki so vama dani. Obstaja veliko parov, ki jim takšen odnos sicer lepo uspeva, a vsi morajo priznati, da je veliko bolj naporen kot bi bil, če dveh ne bi ločevale neskončne razdalje.

Razmerje z neštetimi konci in začetki

Razhod pomeni, da se dva pač ne ujemata. Je znak, da je treba z življenjem naprej. Zgodi se, da se ljubimca potem, ko se že razideta, znova najdeta in lahko ob drugi priložnosti osnujeta lep odnos

A če se razhodi in ponovne združitve kar vrstijo, to ne pomeni nič dobrega. Kajti par se ujema v vedno iste zanke,  ki bi jih bilo v dobrobit obeh najbolje čimprej presekati in pozabiti na skupno ljubezensko zgodbo.

Razmerje, v katerem ni zaupanja

Ne glede na to, kdo ne zaupa: ona ali on. Ne glede na to, kaj je razlog za nezaupanje, brez te kvalitete ni mogoče osnuti lepe zveze.

Nekoga v njej vedno prežema dvom v partnerja, dvom vodi v nadzor, nadzor pa tistemu, ki ga izvaja pobere ogromno energije, tistemu, ki je nadzorovan, pa krati osebno svobodo, do katere je upravičen vsak, ne glede na to, da je v razmerju.

Preberite še: Tega zaljubljen moški nikoli ne počne

Morda vas zanima tudi: Šest opozoril, da ne bosta zmogla rešiti težav (in je razhod najboljša pot)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)