Ženska, s katero vas bo najverjetneje prevaral

Če sumite, da vam natika rogove, to po vsej verjetnosti počne z žensko, ki jo poznate.

23.4.2021 ob 5:30 | Foto: George Rudy/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Ženska, s katero vas bo najverjetneje prevaral

Dejstvo je, da ljudje varajo iz različnih razlogov, en od zanimivih vidikov afer in prevar pa je ključ, po katerem nekdo izbere osebo, s katero je pripravljen zagrešiti greh.

In če ste mislili, da so kandidati za to največkrat naključno in spontano izbrani, se v večini primerov motite. Tako vsaj piše Your Tango. Snovalci omenjenega portala so v sodelovanju s spletno stranjo Ashley Madison izvedli študijo, s pomočjo katere so želeli spoznati, kaj stoji v ozadju prevar.

V raziskavo so vključili 1300 moških ter žensk in odkrili ne samo, zakaj moški in ženske skačejo čez plot, temveč tudi, kako izbirajo ljudi, s katerimi dejanje zagrešijo.

Kdo in s kom

Večina meni, da prevarante zmeša nekdo, ki kot komet prileti v njihovo življenje in jim povsem zamaja tla pod nogami. In večina se moti. Kajti, kot je dokazala študija, moški prevarantje največkrat varajo z nekom, ki ga poznate tudi sami.

Od 400 sodelujočih junakov jih je 27 odstotkov povedalo, da tedaj, ko v razmerju niso ravno srečni, začno osvajati nekoga, ki ga že poznajo. S kom torej najpogosteje varajo?

Najprej pomislite na sodelavke, njegove prijateljice, svoje prijateljice … Zadeva je smiselna, saj je na temelju prijateljstva lažje graditi naslednje korake.

 

23 odstotkov vprašanih je na drugi strani izjavilo, da kandidate za varanje iščejo v lokalih ali s pomočjo temu namenjenih spletnih strani.

Ta ista študija je pokazala še, da je 44 odstotkov moških že varalo, 55 odstotkov pa jih o tem resno razmišlja. Skratka: 99 odstotkov moških vara ali o tem razmišlja.

Kaj pa ženske?

Anketa je pokazala, da je 39 odstotkov žensk že varalo, 35 odstotkov pa o tem razmišlja.

Glede na dognanja strani Ashley Madison, je zadovoljujoč seks njihov glavni motiv za iskanje ljubimca, kar se nekako sklada s podatkom, da je 49 odstotkov žensk povedalo, da s partnerjem le občasno doživijo orgazem, 59 odstotkov tistih, ki varajo pa, da ga z ljubimcem doživijo vedno ali vsaj praviloma.

Ženske, ki varajo ali pa tem razmišljajo, so povedale, da je seks z zakonskim partnerjem dolgočasen in da se ta ne potrudi dovolj, da bi jih zadovoljil. Sčasoma jih to napelje k iskanju ljubimca, saj se v objemu soproga ne počutijo dovolj sprejete, poželjive in ne dobivajo dovolj pozornosti.

Preberite še: Horoskop: Rojeni v teh znakih ne bodo nikoli varali

Morda vas zanima tudi: Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)