Zakaj je seks z bivšim res slaba ideja

Čeprav se vam dozdeva, da prinaša olajšanje, na dolgi rok seks z bivšim zadeve le še poslabša.

31.1.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj je seks z bivšim res slaba ideja

Je seks z bivšim dobra ali slaba ideja? Težko je na to vprašanje podati odgovor, ki bi veljal za vse. Kajti dejstvo je, da včasih znan objem, čeprav je zveza že razpadla, ponuja občutek varnosti in tolažbo.

Pa vendar ima tudi negativne posledice, ki jih takole izpostavlja Your Tango in navaja, zakaj je skok v znano posteljo slaba ideja.

Pošilja mešane signale

Vseeno je, ali  ste zapustili, bili zapuščeni ali je bila odločitev o razhodu ideja obeh, seks z bivšim ruši nove meje odnosa in hkrati pošilja mešane signale. Kajti vsako razmerje se konča z razlogom.

In če ste bili vi tisti, ki je odšel, si bo druga stran morda domišljala, da želite obnoviti zvezo. Kar je na starih temeljih slaba ideja. Če ste bili zapuščeni vi, vam lahko seks z bivšim vliva lažno upanje.

Če je bil razhod skupna odločitev pa v življenje obeh prinese le zmedo, nejasna pričakovanja in na koncu praviloma le novo razočaranje.

Ob njem se razvije nezdrava navezanost

Razmerja vključujejo seks in ljubezen. Po razhodu praviloma ljubezen izgine in če nadaljevanje skupne zgodbe temelji le na telesni sli, se med dvema razvije nezdrava navezanost ter otežuje prebolevanje konca zveze in začetek novega poglavja.

 

Onemogoča nadaljnje korake

Po razhodu je veliko primerneje, kot se z bivšim greti med rjuhami, pretrgati čim več nepotrebnih stikov. Med te sodi tudi seks z bivšim, ki ne samo, da v življenje vnaša veliko nejasnosti, postavlja tudi visoko oviro pri iskanju naslednjega partnerja ali pri vzpostavljanju srečnega samskega življenja.

Načenja samozavest

Morda seks z bivšim res prinese trenutno zadovoljstvo, na dolgi rok pa negativno vpliva na duševno zdravje, saj med drugim niža samozavest, onemogoča umik z mrtve točke, zamegli pogled na konkretne razloge za razpad zveze in po samem aktu velikokrat zbuja bolečino, razočaranje in dvom v lastno vrednost.

Tega pa ob razhodu in vsem kar ta prinaša, res ne potrebujete.

Preberite še: Preden se vrnete k bivšemu, obvezno odgovorite na teh pet vprašanj

Morda vas zanima tudi: Radosti in pasti seksa z bivšim


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)