Velika stopala, velik penis? Kaj na to pravi znanost

Obstaja prepričanje, da je po velikosti njegovih stopal mogoče presoditi, kaj skriva v hlačah. Znanstveniki pojasnjujejo, kako je v resnici s to teorijo.

10.5.2019 ob 3:56

moski_zenska_stopala_cevlji_micna.jpg

Zagotovo ste že slišali, da lahko s pogledom na njegova stopala vsaj približno določite, kakšno je njegovo bogastvo med nogami.

Natančneje: velika stopala obljubljajo velik penis. A znanost pravi, da v tem ni prav nič resnice, piše Insider.

Leta 2014 so strokovnjaki izmerili dolžino penisa pri več kot 15 000 moških in prišli do zaključka, da povprečna v sproščenem stanju znaša devet, v erekciji pa 13 centimetrov.

Prav tako so se poglobili v primerjavo med velikostjo moškosti in stopal ter podali zaključek: v resnici povezava med tema dimenzijama ne obstaja.

"Dolžina penisa ni povezana z velikostjo stopal in ne z velikostjo katerega drugega dela telesa," je povedala seksologinja Jill McDevitt in dodala, da so s tem dognanjem le potrdili izsledke vseh predhodnih, na to temo opravljenih študiji. Med drugim tistih, ki so jih leta 1993 izvedli v Kanadi, leta 1999 v Južni Koreji in leta 2002 v Veliki Britaniji.

"Zanimivo pri tem pa je, da čeprav znanost v nobenem primeru povezave med velikostjo stopal in dolžino penisa ni potrdila, ta mit ostaja globoko zakoreninjen," je še povedala seksologinja in pojasnila, da enako velja tudi za druge dimenzije telesa:

"Velikost nosa, dolžina prstov, telesna višina, velikost dlani, teža ali celo plešavost. Prav nič od tega ni povezano z dolžino moškega spolnega organa. Skratka, glede na fizične značilnosti nekoga ni mogoče določiti karakteristik njegove moškosti."

Torej: ne glede na to, kaj pravi ljudska modrost, radovednost lahko potešite le na en način: da pogledate tisto, kar vas v resnici zanima. ;)


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 10 stvari, s katerimi se moški med seksom najpogosteje obremenjujejo (a tega ne povedo) ali pa: 11 pogostih zmot, ki jih imajo ženske o moškem spolnem organu

Preberite še: Pogoji za boljše delovanje penisa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)