Prednosti manjšega penisa (večje ni vedno boljše)

Obstaja več dejstev, ki jasno pričajo, da je, tudi ko gre za moški spolni organ, kvaliteta veliko pomembnejša od kvantitete.

19.10.2018 ob 8:31

par_seksi_seks_postelja_poljub_micna.jpg

Najbrž tudi sami domnevate, da je,  ko gre za velikost moškega spolnega organa, večje boljše. A obstaja več dejstev, ki pričajo, da temu ni nujno tako. Res je, velik penis ima svoje prednosti, tega ne bomo zanikali, a tudi tisti, ki jih narava ni bogato obdarila, lahko v postelji zagotovijo veliko užitkov.

Določeni spolni položaji so ob skromnejših centimetrih lažje izvedljivi, pri manjšem penisu prihaja do občutnejše stimulacije klitorisa, manjše je trenje in še bi lahko naštevali. Nekaj prednosti skromnejše dolžine takole izpostavlja Pop Sugar.

Analni seks je veliko lažji

"Iz očitnega razloga je misel na analni seks veliko manj zastrašujoča, kadar ljubimec ni bogato obdarjen," je povedala ginekologinja Jennifer Landa. Seveda manjši penis sam po sebi ni pogoj za odlično analno izkušnjo, na lubrikant v nobenem primeru ne gre pozabiti, pa vendar so skromnejši centimetri v tem primeru plus.

On primanjkljaj v dolžini nadomešča drugače

"Veliko žensk meni, da so moški s krajšimi spolnimi organi boljši ljubimci, saj skušajo primanjkljaj v spodnjicah nadomeščati drugače in dobro vedo, kako uporabljati roke, usta ter tako v spolni odnos vnašajo tehnike, ki ženske zanesljiveje pripeljejo do orgazma, kot sama penetracija," je povedala ginekologinja.

Z njo se strinja tudi seksologinja Emily Morse, ki opozarja, da le 30 odstotkov pripadnic nežnejšega spola vrhunec lahko doživi zgolj s penetracijo. Prav zato dodatni prijemi še kako izboljšajo njihovo spolno izkušnjo. In tu so tisti, ki sodijo v, ali celo pod povprečje, zaradi dodatnega truda v prednosti.

Poznajo primerne tehnike

Moški s krajšim penisom v večini primerov poznajo tehniko, med katero se s svojo pubično kostjo pritisnejo ob njen venerin griček in tako med samo penetracijo s svojim telesom stimulirajo občutljivo intimno področje ter sam klitoris.

"To je odličen način za razvajanje ščegetavčka med spolnim odnosom ter ljubimko skoraj zagotovo pripelje do orgazma, kar je nedvomno velik plus spolnega odnos z nekom, ki je po centimetrih skromnejši," je prepričana Landova.

Dobrodošel je pri pomanjkanju naravnega vlaženja

Včasih vagina ne proizvaja dovolj naravnega lubrikanta za zadovoljujočo spolno izkušnjo. "Številne hormonske spremembe pri ženskah, kot so denimo predmenopavza ali menopavza, vodijo v suhost nožnice. Manjši penis je tudi v tem primeru prednost, saj ob pomanjkanju vlaženja pri penetraciji ne prihaja do tolikšnega trenja, da bi bil odnos boleč," še eno prednost niza ginekologinja.

Manj je verjetnosti, da bo seks boleč

Velik moški spolni organ med seksom lahko zadaja bolečine. "Veliko mojih strank, katerih partnerji so bogato obdarjeni, večkrat potoži, da so le redko deležne dovolj dolge predigre, da bi se njihova vagina povsem prilagodila njegovemu korenjaku in da je penetracija zato pogosto vir bolečine, ta pa jih neredko odvrne od spolnih radosti," je povedala Morsejeva.

"V resnici malokrat takšne pripombe slišim od žensk, katerih ljubimci so skromneje obdarjeni. Kajti najobčutljivejši je začetni del vagine in te moški s krajšimi organi brez težav dosežejo, bolečina pri odnosu z njimi pa ni prisotna."

Oralni seks je lažji … za vas

Nemalo pripadnic nežnejšega spola je povedalo, da je oralni seks veliko lažje nuditi nekomu, ki se ne ponaša z znatnim številom centimetrov. Kajti v tem primeru redko pride do občutka, da se dušijo, kar je pri velikih penisih pogost pojav. In temu nihče ne more opotekati.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)