Uživajte, ko ste sami doma

Lepo je biti v srečnem razmerju, a včasih prija tudi malce samote.

16.6.2015 ob 12:30

shutterstock_225507745.jpg

Kadar je na službeni poti ali odstoten zaradi česa drugega, ga seveda pogrešate, a prav nič ni narobe s tem, če uživate v samoti in včasih komaj čakate tistih nekaj uric, ki so namenjene samo vam.

Čas, ki ga imate sami zase, preživite tako, da boste imeli od njega čim več koristi.

shutterstock_155218379.jpg

Brez slabe vesti torej:

Lenarite. Zahteven delovni ritem, službene obveznosti ter na stotine opravkov vam preprosto ne dopuščajo, da bi kdaj tudi malce lenarili. Prav kadar ste sami, pa imate za to idealno priložnost: ni vam potrebno nakupovati hrane, ne kuhati in ne prati. Pica iz dostave, lenarjenje s knjigo ali pred televizijo se sliši odlično.

Poglejte v preteklost. Morda boste v roke vzeli star album s fotografijami, morda se boste lepih skupnih trenutkov spominjali s pregledovanjem fotografij, ki jih imate spravljene na računalniku. Kakorkoli, vedno se je dobro vrnili nazaj ter osvežiti spomin na vse, kar sta skupaj doživela. Tako se boste še bolj veselili tistega, kar vaju še čaka.

shutterstock_136375400.jpg

Pokličite prijateljice. Če vam samota resnično že preseda, v roke vzemite telefon in pokličite prijateljice. Ženski večeri so kot nalašč za dni, ko vašega dragega ni doma in zakaj jih ne bi izkoristili za zvrhano mero zabave, smeha in dobre volje.

Zazrite se vase. Če se šele tedaj, ko ste sami, počutite resnično dobro v svoji koži ter ste lahko popolnoma sproščeni pa se vprašajte, kaj se sploh dogaja z vajino zvezo. Ste resnično zadovoljni z njo? Ste v njej lahko vi res vi ali se pretirano podrejate partnerju? Imate sploh v vsem skupaj kaj besede? Se vse vrti okoli njega in njegovih želja? To je idealna priložnost, da se zazrete vase, v vajino zvezo, ter začrtate smernice za naprej. Pa čeprav takšne, ki vam na prvi pogled niso všeč.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)