Da spletni zmenki ne bodo prinesli razočaranja

Iskanje sorodne duše s pomočjo spleta se ne odvija vedno po pričakovanjih.

22.1.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Da spletni zmenki ne bodo prinesli razočaranja

Torej, odločili ste se, da s pomočjo spletnih zmenkov poiščete sorodno dušo. A preden dokončno uresničite svojo namero, je dobro vedeti, kako se pri tovrstnem iskanju ljubezni izogniti razočaranjem in drugim pastem, ki jih nastavlja. Prvo pravilo, ki ga pri tem morate upoštevati je, kot svetuje Your Tango, ohranite realna pričakovanja.

Kajti ne glede na to, kako obsežna in pisana je množica samskih, ki na takšen način iščejo partnerja in ne glede na to, kako čudovit je nekdo, ki ga boste s pomočjo spleta spoznali, morda ne bo pravi za vas. Ali vi ne boste pravi zanj.

Ob tem obstajajo še druge negativne plati tovrstnega spoznavanja, ki vas lahko potrejo. Kaj lahko se boste denimo z nekom v klepetalnici odlično ujeli, spoznavanje v živo pa ga ne bo zanimalo. Zgodilo se bo, da se boste zmenili za zmenek v živo, a bo tisti, ki je pritegnil vašo pozornost, zadnji hip stisnil rep med noge. Morda vas bo pritegnil profil nekoga, ki na njem ni več aktiven in mu boste pisali zaman, lahko se boste zapletli z nekom, ki ni pošten. Vse to je dobro imeti v mislih, preden se podate v virtualni svet.

Bližnjic ni

Hkrati bodite pripravljeni na mesece dopisovanja, čakanja na odgovore in branja teh ter na lepo število prvih zmenkov, preden boste resnično našli pravega.

In še najpomembnejše, kar morate pri tem upoštevati: nikoli ne dvomite vase.

Kajti kadar od nekoga, s katerim si dopisujete, ne dobite pričakovane pozornosti vedite, da oseba na drugi strani ne zavrača vas, saj vas konec koncev sploh ne pozna.

Pozna le vas le z vaše fotografije in vsekakor nima prave predstave o tem, kakšna oseba ste. Nihče na fotografiji ni takšen, kot v živo, nekateri so bolj fotogenični od drugih in zato zavrnitve ne jemljite osebno.

Skratka: ostanite realni, samosvoji in iščite naprej, ne pričakujte pa čudežev čez noč. Bodite pripravljeni na mnogo zavrnitev z vaše in druge strani in te naj vam ne zbijajo samozavesti.

Morebitna razočaranja pa naj vam ne vzamejo volje in ob slabi izkušnji ne vrzite puške v koruzo. Konec koncev si je za iskanje ljubezni treba vzeti čas. In pri spletnih zmenkih je to prej pravilo, kot izjema.

Preberite še: Plusi in minusi spletnih zmenkov

Morda vas zanima tudi: Tri največje napake žensk, ki se po ločitvi podajo v svet zmenkov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)