Prepovedano vprašanje na spletnem zmenku

Čeprav je na videz nedolžno, je eno vprašanje pri spletnih zmenkih prepovedano.

20.11.2016 ob 6:20

zmenek_shutterstock_252720688.jpg

Kje živiš, kje si rojen in kakšno službo imaš. To so tri najpogosteje zastavljena vprašanja pri spoznavanju novega prijatelja, znanca ali morebitnega partnerja. Pa naj gre za srečanje v virtualnem ali v resničnem svetu.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.

A zdi se, da je, če svojega morebitnega življenjskega sopotnika iščete prek spleta, eno od njih prepovedano in bi se mu morali v prvih klepetih za vsako ceno izogibati. Ne glede na to, kateri portal, spletna klepetalnica ali aplikacija vam je pri tem v pomoč, nikoli prehitro ne sprašujte, s čim se nekdo preživlja oziroma kakšno zaposlitev ima. Najbolje bi bilo počakati, da to pove sam.

Zakaj ne?

Vprašanje se morda res zdi povsem smiselno in logično, konec koncev večino svojega časa preživimo v službi, vendar vas pretirana želja po tem, da bi odkrili kariero sogovornika, ne bo prikazala v lepi luči in pustili boste negativen vtis.

--> Preberite še: Plusi in minusi spletnih zmenkov

"Tako moškim, kot ženskam, ki obiskujejo naše tečaje se zdi, da bi z vprašanjem o karieri v resnici hoteli izvedeti le, koliko nekdo zasluži," je za Cosmopolitan povedala  Myka Meier ustanoviteljica Beaumont Etiquette, newyorške šole lepega obnašanja.

prepovedano.jpg

"Še večja zadrega nastane, kadar vprašani na vprašanje odgovori in radovedneža glede dela ne zanima nič več. Vsak, ki se je kdaj znašel v takšni situaciji ve, da vse skupaj vodi do neprijetnih občutkov ," dodaja Myka. 

--> Preberite še: Največje nevarnosti spletnih zmenkov

Odkrivajte drugače

Nemogoče je zanikati, da delo v znatni meri opredeljuje posameznika in seveda vsakogar vsaj malce zanima, koliko kdo zasluži in kakšno zaposlitev ima. Kljub temu Meier zagotavlja, da je, preden pridete na to temo, veliko bolje najprej predebatirati hobije, zanimanja in druge vidike, ki prav tako veliko povedo o človeku. Tako je mogoče nekoga spoznati, ne da bi izpadli oportunistični. 

Večina ljudi z izkušnjami s spletnih zmenkov se bo strinjala, da gre za pravo minsko polje, kjer je v resnici še težje spoznati pravega kandidata, kot v živo. A z upoštevanjem nasveta učiteljice lepega obnašanja, boste morda tudi sami korak bliže pravi ljubezni. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)