Sporočila, ki prihajajo iz erotičnih sanj

Običajno imajo povsem drugačen pomen, kot si misliš.

14.3.2018 ob 2:25

sanje_ThinkstockPhotos-607493768.jpg

Ravno si se zbudila in tvoje srce tolče kot noro. Vzburjena si. Močno vzburjena. A ob enem tudi zmedena. In sprašuješ se: "Kaj za vraga?"

Razlog za tvoje občutke so erotične sanje, ki si jih pravkar sanjala in katerih pomen si najbrž napačno razlagaš. Kajti to, da ti je v nočnih slikah v postelji delal družbo bivši, šef ali popoln neznanec ne pomeni, da si dejansko želiš z njimi prestopiti mejo. Kaj erotične sanje v resnici sporočajo, pojasnjuje Pop Sugar.

Seks s sodelavcem

Najbrž ti bo v jutru, ki bo sledilo noči, v kateri si sanjala vročo epizodo z njim, v pisarni malo nerodno, a kot pravi strokovnjakinja za razlago sanj Lauri Loewenberg, so erotične sanje o sodelavcu dokaj pogoste.

"Če ti je všeč, potem seveda v sanjah raziskuješ možnosti, ki se ti z njim morda obetajo. Torej so sanje logična posledica tvoje simpatije do dotične osebe," razlaga strokovnjakinja in dodaja: "Če pa do njega ne gojiš nikakršnih erotičnih občutkov, potem si lahko čisto brez skrbi. Tvoje poredne sanje nakazujejo, da premore nekaj lastnosti, ki mu na delu prinašajo uspeh. Je zbran in priseben tedaj, ko drugi paničarijo? Je pri šefu na dobrem glasu? Resnično dobro opravlja svoje delo? Tvoja podzavest ti sporoča, da so to lastnosti, ki bi ti na poklicni poti prišle prav in bi jih morala osvojiti."

Seks z bivšim

Nikar se ne ustraši. So samo sanje in nikakor ne pomenijo, da si ga želiš nazaj. Zakaj se je torej pojavil v njih?

"Je bil tvoj prvi? Verjela ali ne, pogosto, četudi smo v srečni zvezi ali zakonu, sanjamo o seksu s tistim, ki nam je odprl te poti. Kot rečeno, to ne pomeni, da si ga želiš nazaj, hočeš pa tiste občutke, ki so se v tebi porajali tedaj, ko sta stopala na pot intime: razburjenje, pričakovanje, čista strast. Pogoste so takšne sanje tedaj, ko trenutno razmerje ali zakon zapadeta v malo rutine, kar se s časoma zgodi v večini zvez," pojasnjuje Loewenbergova.

Sanje so po njenih besedah tiste, ki te opozarjajo, da je strast še v tebi, le prebuditi jo moraš. V resnici ti namigujejo, da bi morala po novo spodnje perilo ter presenetiti dragega in tako znova v spalnici prižgati ogenj. Takšne sanje torej niso nič slabega, so le prijazno opozorilo, da je treba nekaj ukreniti v zvezi.

"V kolikor pa sanjaš o bivšem, ki ti je zlomil srce,  to kaj lahko pomeni, da obstajajo nerešene zadeve iz preteklosti, ki jih moraš predelati, da boš lahko šla naprej," še dodaja strokovnjakinja.

Seks s šefom

"Če je tvoj šef avtoriteta, premore veliko moči in je izjemen pri vodenju ter sprejemanju odločitev, moraš njegove kvalitete prenesti v svoje življenje," meni Loewenbergova.

"Morda moraš več avtoritete uveljaviti doma, morda se moraš znebiti ljudi, ki ti škodujejo, a si preveč prijazna, da bi jih zbrisala iz življenja, morda bi morala v ekipi na delu prevzeti več odgovornosti in odkrito pojasniti svoje zamisli ter ideje. Vsekakor so to sanje, ki te opozarjajo, da moraš prevzeti pobudo in vzeti vajeti v svoje roke, ne pomenijo pa, da si želiš sposobnosti šefa preizkusiti tudi v postelji," je povedala psihologinja. 

Seks s tujcem

"Te sanje imenujem čarobnost erotičnih sanj. So zelo pogoste in večina se ob njih sprašuje, če ne nakazujejo, da je sorodna duša vendarle nekje tam in da bi jo morali iskati. A dejansko nimajo takšnega pomena. Moški brez obraza, ki se v njih pogosto pojavlja, ima drugačen pomen," pojasnjuje Loewenbergova.

Sanje po njenih besedah sporočajo, da se v tebi skriva več skritih lastnosti in tipov osebnosti, ki bi jih morala spoznati. Skrivnostni ljubimec je utelešenje kvalitet, ki se jih ne zavedaš, a bi bilo dobro, če bi jih odkrila in izkoristila sebi v prid.

Partner te vara

"Te nočne slike praviloma zbujajo veliko nelagodja in skrbi, večina, ki jih sanja, bi z nekom, ki spi ob njih, najraje obračunala s klofutami. Vendar ne glede na to, kako zaskrbljujoče so, ostaja dobra vest. Tvoj dragi ne išče zabave drugje. Nakazujejo pa, da v vajinem odnosu ni vse v najlepšem redu in da v sebi čutiš, da nisi deležna pozornosti, kakršno si zaslužiš," meni strokovnjakinja.

"Najbrž se ti zdi, da si v zvezi nekoliko zanemarjena, saj on preveč časa posveča delu, golfu ali nogometu. Ko takšni in podobni občutki v tebi izbruhnejo v obliki omenjenih sanj, je skrajni čas, da se z njim pogovoriš. Prosi ga, naj ti nameni več časa, naj se nečemu v prid vajine zveze odpove in naj te večkrat postavi na prvo mesto. Če bosta prišla do dna težav in jih rešila, se te sanje ne bodo več pojavljale."

Seks z znano osebo

Ne glede na to, kateri zvezdnik ti je delal družbo, možgani so ga izbrali z razlogom, v to si lahko prepričana. Najboljši način za spoznanje, zakaj je bila v sanjsko produkcijo vključena dotična oseba je, da se vprašaš, po čem je znana.

"Ga videvaš  v serijah ali filmih? Se lahko poistovetiš z likom, ki ga igra? Ali s pesmijo, ki jo poje? Ne glede na to, ali si njegova oboževalka ali ne, sanje ti sporočajo, da se tvoji možgani z njim v določeni točki poistovetijo in ti namigujejo, da tudi sama premoreš lastnosti, s katerimi lahko izstopaš, zasiješ ali si izboljšaš kvaliteto življenja. Seveda jih moraš najprej poiskati, pri čemer ti lahko pomaga podzavest in da, tudi erotične sanje," meni Loewenbergova.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)