Šest tipov žensk, od katerih moški bežijo (čisto vsakič)

Čeprav one marsikdaj menijo, da je določeno obnašanje simpatično in privlačno, se oni s tem nikoli ne bi strinjali.

10.7.2020 ob 5:30 | Foto: Nicoleta Ionescu/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest tipov žensk, od katerih moški bežijo (čisto vsakič)

V vsakem razmerju na plano pridejo tako prijetne kot manj prijetne plati osebnosti. Kar je seveda razumljivo. Ko človek z nekom deli mizo, posteljo in straniščno školjko, hote ali nehote razkriva tudi tisto, kar bi sicer raje skril.

In s tem ni prav nič narobe. Ljubiti pomeni razumeti in sprejemati stvari, ki partnerju niso ravno v ponos. A eno je biti naraven, avtentičen in samosvoj, nekaj povsem drugega pa je z določenimi obnašanji zvezo obsoditi na propad, še preden se dobro začne.

Kajti verjeli ali ne, so obnašanja, ki jih noben moški ne prenaša in mu že na prvih zmenkih predstavljajo rdečo zastavico. Your Tango takole navaja šest tipov žensk, od katerih oni dobesedno bežijo. Čisto vsakič.

Oblastnica

V angleško govorečih deželah imajo za tovrstni tip ženske prav posebno pomenljiv izraz: The ball buster. Pritiče dami, ki v zvezi prevzame popoln nadzor ter moškega vedno postavlja na mesto, ki mu po njenem pripada.

Ona je v svojih očeh vsemogočna, izjemno sposobna, ima najboljše ideje in zna rešiti vse težave. Praviloma se sploh ne zaveda, da s tem svojemu izbrancu vedno znova sporoča, da se po sposobnostih nikakor ne more kosati z njo in zato nadzoruje čisto vsak segment razmerja ter njegovega življenja: ona najbolje ve, kateri so zanj najboljši hobiji, prijatelji, delo, kako mora razmišljati in kaj mora početi. Torej je povsem jasno, da ga vsak dan znova oropa njegove moškosti.

 

Mama

Mama je tisto, kar označuje ta izraz. Ona se do srčnega izbranca ne obnaša kot do enakovrednega partnerja, temveč kot do otroka. Zanj skrbi, se zaradi njega obremenjuje, prepričana je, da ima vedno prav in mu celo pripravlja oblačila, ki jih bo naslednji dan oblekel za v službo.

Preobremenjuje se z vsem, kar je povezanega s partnerjem ter razmerjem, nase prevzema preveliko breme in prepričana je, da sta uspeh zveze in sreča ter zadovoljstvo izbranca odvisni zgolj od njenega truda in ravnanja. Ona torej ni ljubimka, temveč mama, kar na dolgi rok ne more voditi v dober odnos.

Seksi lisica

Šarmerka, ki dobro ve, kako v svojo bližino priklicati moške. In skrivnost njene privlačnosti je njena seksualnost. To izkorišča v prid doseganja lastnih ciljev, namer in uresničevanja želja.

Partnerja nadzoruje s seksom, z njim manipulira in ga izsiljuje: če bi rad skočil med rjuhe, mora ustreči svoji lisici. In najbrž je odveč poudarjati, da zveza, ki temelji na izsiljevanju, ne more obstati na dolgi rok.

Nesrečna v bolečini

Koncept je preprost: fant sreča dekle. Dekle ima težave. Fant reši dekle in živita srečno do konca svojih dni. Morda se sliši romantično in produktivno, a deluje lahko le kratek čas.

Kajti nihče ne more vedno igrati junaka in nase prevzemati vse odgovornosti za težave drugih. To je preveč naporno in preveč nerealno. Z vidika obeh.

Računovodkinja

Računovodkinja za vsako ceno želi doseči, da oba partnerja v razmerje vlagata enako količino sredstev.

Ona skrbno beleži, koliko je plačala za hrano in koliko on za položnice. Če se pojavi neenakost, zagotovo najde načine, kako uravnotežiti finančne vložke obeh. Če je ona včeraj plačala kavo, jo mora danes on. O tem ni dvoma.

Enakost je povsem dober koncept. Pa vendar, razmerje ni posel, razmerje naj bi bilo zabavno. In težko je vložke in prejemke skrčiti zgolj na finance.

Princeska

Kadar se ženska obnaša kot princeska, ji ni mar za ljubezen, temveč za občutek, da je opevana in oboževana. Skratka stoji na piedestalu, njen princ pa jo neizmerno občuduje. Povedano drugače: princeska išče moškega, ki bi nanjo gledal kot na trofejo.

Ženska, ki se tako obnaša, ne samo da oropa srčnega izbranca sreče (kajti pomembna ji je samo njena) prave ljubezni oropa tudi sebe in osnuje zvezo, ki traja le, dokler ji sopotnik nudi tisto, kar od njega želi. Ko se on naveliča opevati svojo drago, pa žalostno propade.

Preberite še: Sebičnost v postelji ali kaj ženske moškim v razmerju najbolj zamerijo (osebne izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Sedem tipov moških, o katerih najpogosteje sanjarijo ženske


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)