Šest opozoril, da ne bosta zmogla rešiti težav (in je razhod najboljša pot)

Včasih odnosu preprosto ni več pomoči in je bolje zaključiti skupno poglavje.

7.5.2020 ob 7:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest opozoril, da ne bosta zmogla rešiti težav (in je razhod najboljša pot)

Res je, da nad razmerjem ne gre prehitro obupati ter da je takšne in drugačne zadrege v večini primerov mogoče popraviti ter zvezo popeljati na pravo pot. Vendar včasih to ne gre. In tedaj je bolje priznati, da je treba skupno poglavje zaključiti. Katera pa so jasna opozorila, da zvezi ni več pomoči? Takole jih niza Thouhgtcatalog.

So stvari, ki jih ne morete odpustiti

Zgodi se, da nekdo prestopi mejo. V tolikšni meri, da besed ali dejanj druga stran ne more odpustiti, jih ne morete preboleti, kaj šele spregledati. Vsak ima svojo mejo, čez katero naj druga stran ne bi stopila in če se vam zdi, da se je to zgodilo, da ne bosta nikoli več zgradila skladnega odnosa ter bodo v njem stalno prisotne zamere z očitki ter grenkim priokusom, nima smisla vztrajati.

Spremenila sta se v tolikšni meri, da sta postala drugačni, nekompatibilni osebi

Povsem naravno in normalno je, da se ljudje spreminjamo, rastemo in zorimo. Kaj lahko pa se zgodi, da rast in razvoj vodita v velika razhajanja in se nekoč zaljubljenca, ki sta delila iste načrte ter ideale, skoraj ne poznata več. Tudi v tem primeru je skupno zgodbo bolje zaključiti in dopustiti, da gre vsak po svoji poti. Res je, ni lahko, kajti to, da sta se spremenila ne pomeni, da se ne ljubita več. Pomeni pa, da se razvijata v različni smeri.

 

Bila sta že na tej točki. Večkrat

V slehernem odnosu se pojavljajo težave, ki jih mora par premagovati in reševati. A če se vidva vedno znova ujameta v iste zanke, je ogenj v strehi zaradi enih in istih stvari ter se vrtita v začaranem krogu sporov ter sprav, imata resne težave, ki jih očitno ne zmoreta premagati.

Vse pogosteje si gresta na živce

To ne pomeni, da vas pri njemu motijo drobne malenkosti temveč, da vas moti čisto vse, kar reče, stori ali ne stori. Z eno besedo: na živce vam ne gredo dejanja, ampak on kot oseba in ne bi radi le malo časa zase, sploh ga nočete v vaši bližini. Ter obratno.

Nimate ne volje in ne energije, da bi zadeve popravili

Prenehali ste opozarjati na tisto, kar vam ni všeč, nimate več volje, da bi se pogovorili o svojih občutkih, ne premorete energije, da bi se za zvezo trudili in tudi ne moči, da bi jo spremenili. Malodušje in nedejavnost sta nedvomno pokazatelja, da bi bilo veliko bolje, če bi šla vsak po svoje po svoji poti.

Že dolgo imate občutek, da nimata skupne prihodnosti

Tega ste sicer skušali utišati in ga ignorirati, a postaja vse bolj glasen ter očiten. Razumljivo je, da vsak včasih podvomi v prava čustva in v smisel zveze, a če so ti občutki pri vas pravilo ter ne izjema in vas spremljajo že daljši čas si morate priznati, da je razhod v prid obeh neizogiben.

Preberite še: 11 žensk o trenutku, ko so v razmerju spoznale, da si zaslužijo več

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Šest maščevalnih znakov, ki bivšemu zagrenijo življenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)