Sedem dejanj, ki zvezo varujejo pred prevaro

Nekatera početja v zvezi lahko preprečijo, da bi kateri od partnerjev skočil čez plot.

29.4.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

 Sedem dejanj, ki zvezo varujejo pred prevaro

Vas je strah, da bi vajino zvezo nekoč ogrozila prevara? Dobra novica je, da je to mogoče preprečiti ali vsaj močno znižati tveganje zanjo. Obstajajo namreč dejanja, ki odvrnejo misel na skok čez plot, katera so ta, na srce vsem parom polagajo pri Your Tango.

Počnita nekaj norega in divjega

V večini primerov do prevare privedeta dolgočasje in rutina v zvezi. Da se ti ne bi prikradli v odnos, poskrbita s takšnimi in drugačnimi dejanji, ki v zvezo vedno znova prinašajo vznemirljivost, pestrost ter svojevrstno presenečenje.

Skupaj skočita s padalom, z elastiko, privoščita si divji spust s kolesi ali obiščita adrenalinski park. Ni treba, da to počneta vsak dan, a občasni izleti, prežeti z adrenalinom ne samo, da bodo pregnali dolgočasje, tudi tesneje vaju bodo povezali, saj vaju bodo skupne izkušnje še bolj zbližale.

Predajte se

Ne prevari, temveč nečemu, k čemur vas že dolgo prepričuje partner. Vas je večkrat povabil s seboj na golf, pa ste to zavrnili? Bi vas z veseljem predstavil novi družbi, vam pa nikoli ni bilo do tega?  Vas napeljuje k malo drugačnim spolnim praksam, vendar imate glede njih zadržke? Prav je, da ostajate zvesti sebi, a če boste malo sprostili svoje meje, boste koristili vajini zvezi.

 

Ohranjajte živahno spolnost

Zagotovo se zadeve v spalnici sčasoma umirijo vendar poskrbite, da ne bodo povsem zamrle. Živahno in redno spolno življenje je praviloma vitalen del zdrave zveze, zato tega nikoli ne smete zanemariti.

Bodite poredni

In ko smo že pri spolnosti, ponesite jo izza vrat spalnice. V hotelsko sobo (seveda, ko bomo spet lahko kam odpotovali), v dnevno sobo, v kuhinjo ali v šotor na vrtu. Vsaka sprememba s tega vidika je dobrodošla in zagotovo je ne boste obžalovali.

Skrbite zase

V smislu zdravega telesa in duha. Nikar ne pozabite na svoje zdravje in dobro počutje. Kajti zdravje je en od pogojev za zadovoljstvo s samim s seboj, to pa je prvi pogoj za zadovoljstvo  v zvezi.

Spomnite se začetkov

Včasih se zgodi, da jeza, žalost in razočaranje zakrijejo lepe občutke ter začnete se spraševati, v čem je smisel vsega. Tedaj se spomnite vajinih začetkov in pomislite, zakaj ste se zaljubili, zakaj ste nekoga sprejeli v življenje ter kaj vse sta skupaj že preživela. Lepi spomini bodo preprečili, da bi tolažbo iskali nekje drugje.

Pristanite na svetovanje

Se zgodi, da težave postanejo tako velike, da jih par ne zmore premagati sam. Takrat je čas za obisk nekoga, ki zna svetovati in pomagati. Terapija za pare ni sramota, je pa dobrodošla ali celo nujna ter je v korist razmerja in medsebojne zvestobe ne bi smeli trmasto zavračati.

Preberite še: Nevarnejša od seksualne afere: Prevara, ki najpogosteje uničuje razmerja

Morda vas zanima tudi: Usoda se mi je maščevala (Izkušnje žensk, ki so zaradi ljubimca zapustile soproga)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)