Brez tega srečna zveza ni mogoča

Uspešno razmerje ne more obstajati brez določenih kvalitet, ki bi jih zlahka poimenovali lepilo v intimnem odnosu.

7.11.2018 ob 5:01

par_jutro_kava_spalnica_micna.jpg

Res je, da je za snovanje in predvsem za ohranjanje uspešnega intimnega odnosa ključnih veliko dejavnikov. Na nekatere je, na druge ni mogoče vplivati, nekateri so bolj, drugi manj pomembni, nekateri so splošni, drugi značilni le za konkretne zveze. Obstajajo pa trije takšni, brez katerih nobeno razmerje ne more obstati. Kateri so, razkriva Your Tango.

Enake vrednote

Lahko se kdaj ne strinjata glede vzgoje otrok, glede kraja za izlet, glede ideje za dopust ali barve stene v dnevni sobi, lahko imata različne najljubše jedi in okusa za oblačenje, a ko gre za osnovne življenske vrednote in norme, morata stati na istem bregu, sicer se vama ne obeta nič dobrega.

Enake vrednote pomenijo, da se trudita v isto smer, imata skupne cilje in pričakovanja, so vama pomembne enake osebnostne lastnosti, se strinjata glede tega, kaj je prav in kaj ni. Soglašata v temeljnih življenjskih postavkah, vaju zanimajo podobne zadeve, spoštujeta enake kvalitete. Brez strinjanja glede tega je skoraj nemogoče osnovati trdne temelje zveze, saj se največkrat zalomi že na samem začetku.

Dopolnjevanje drug drugega

Ljudje smo si različni in vsak počne stvari po svoje, ima osvojena različna znanja in pridobljene drugačne izkušnje od sočloveka. Vse to vpliva tako na posameznika, kot na tistega, ki živi ob njem. V kolikor dva, ki sta v intimnem odnosu, teh razlik ne zavračata, se zaradi njih ne ponižujeta in ne vztrajata slepo pri svojem, temveč se drug od drugega učita, so prav te tiste, ki omogočajo tako osebnostno rast, kot razcvet zveze.

Dopolnjevanje dveh partnerjev pomeni spoštovanje drugačnosti, razumevanje drugačnega mnenja in vzajemno sprejemanje tistega, kar širi obzorja, odkriva nove poglede na svet in s tem viša kvaliteto življenja.

Spoštovanje

Tu je treba začeti pri sebi. Se spoštujete? Kajti le nekdo, ki spoštuje sebe, lahko spoštuje druge. In tisti, ki spoštuje druge, je spoštovan. Spoštovanje je še en temeljni kamen uspešne zveze. Zaljubljenost je čudovita, a še bolj čudovito je biti v objemu nekoga, ki partnerja ceni, priznava njegovo vrednost in ga upošteva.

To so resnični odrazi ljubezni, so lepila, ki držijo odnos in omogočajo kvalitetno zvezo dveh enakopravnih partnerjev. 

Zato se zazrite v svojo in se vprašajte, če so med vama. Če jih ni, ne gre obupati, zadeve je vedno mogoče izboljšati. V kolikor je seveda prisotna pripravljenost za trud. In če je, začnita še danes. V prid razmerja, na katerega bosta oba ponosna.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 8 korakov, kako lahko svojo spalnico spremenimo v sobo za erotične užitke ali pa 20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo

Priporočamo tudi: 2 res dobra razloga, zakaj bi se morali vsak dan samozadovoljevati (če že seksamo ne)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)