Priložnost, ob kateri moški najpogosteje varajo

Pripadnike močnejšega spola skok čez plot pogosto zamika na prav posebnem dogodku.

12.8.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Priložnost, ob kateri moški najpogosteje varajo

Čeprav je poroka namenjena praznovanju ljubezni, predanosti in naklonjenosti in torej velja za vesel dogodek, na katerem se združi srečni par, je lahko tudi priložnost za nič kaj lepo dejanje, opozarja Your Tango.

Očitno namreč mešanica čustev, alkohola in lepih družic mnoge pripravi do tega, da se podajo na izlet izza plota in prav poroka je zato lahko usodna za tiste, ki so že v zakonu.

Idelana priložnost

Leta 2011 izvedena raziskava, v kateri je sodelovalo 2000 moških in žensk ter so jo izvedli pri spletni strani IllicitEncounters.com je namreč razkrila, da moški najpogosteje varajo na poroki. Najverjetnejši scenarij: malce preveč alkohola, seksi družica in hiter seks.

Takole je rezultate komentirala tiskovna predstavnica omenjene spletne strani: "Očitno je nekaj na tem, da je nekomu zaupana vloga družice. Čast  ženski, ki ji pripada, dvigne samozavest. Prav tako pa so družice izjemno privlačne za moške. Morda zaradi lepih oblačil, zato, ker so velikokrat samske ali ker na poroki nimajo spremljevalca ter so se pripravljene zabavati. Tretjina v naši raziskavi sodelujočih moških je tako priznala, da so svojo partnerko, ki je ni bilo z njimi na poroki, prevarali z nevestino družico."

Seveda pa poroke niso edina priložnost za varanje.

32 odstotkov moških je zaupalo, da so bili nezvesti tudi na obletnicah porok, 27 odstotkov pa, da so zločin zagrešili na fantovščini. Službene božične zabave je za prevaro izkoristilo 21 odstotkov sodelujočih, šolske obletnice pa devet odstotkov vprašanih.

Očitno so ženske na porokah vzdržnejše. Na vprašanje, kje so, če so, soprogu nataknile roge, jih je 37 odstotkov odgovorilo, da na božični službeni zabavi, 35 odstotkov na dekliščini, 17 odstotkov na šolskem srečanju, le 11 odstotkov pa je kot mesto zločina navedlo poroko.

Zakaj ravno poroke?

Če gre verjeti pojasnilu tiskovne predstavnice omenjene spletne strani, so poročni sprejemi mešanica številnih elementov, ki nekoga napeljejo k nečednemu dejanju:

"Na porokah so prisotni številni elementi, ki ponujajo idealne pogoje za seksi noč. Kar nekaj pijače, zapeljivi plesi, lepe oprave, seksualni naboj, čustva in seveda dostopne sobe, kjer se lahko zgodi zločin.

Opozoriti gre še na en dejavnik: neredko se zgodi, da v nekom, ki je v ljubezni oziroma zvezi nesrečen, ob pogledu na mladoporočenca na plano privre razočaranje nad lastnim življenjem, to pa je še en dejavnik, ki lahko napelje k prevari."

Seveda samo zaradi rezultatov te raziskave dragega, ko prejme povabilo prijatelja na poroko, ni treba zakleniti v klet. Konec koncev je anketo izvedla spletna stran, ki je namenjena tistim, ki iščejo zabavo izven zakona, kar vsekakor ni nezanemarljivo dejstvo.

Preberite še: Šest opozoril, da ste le korak od prevare

Morda vas zanima tudi: Obstaja šest vrst prevare (preverite, ali morda varate tudi sami)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)