Novo spoznanje: to je partner, ki najbolj osrečuje ženske

Ženske so najsrečnejše v zvezah z manj privlačnim partnerjem.

24.6.2021 ob 5:20 | Foto: Drazen Zigic/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Novo spoznanje: to je partner, ki najbolj osrečuje ženske

Ena najnovejših raziskav na temo, kaj v zvezi osreči žensko je prišla do zaključka, da so dame najbolj zadovoljne v razmerju, v katerem po lepoti prekašajo izbranca.

Na portalu Bright Side se s tem strinjajo in navajajo dolg seznam razlogov, ki govorijo prej omenjeni trditvi v prid. Zakaj so torej manj privlačni moški bolj zaželeni partnerji? Tu je nekaj najbolj očitnih razlogov.

Ob njih se one bolje počutijo v svoji koži

Prej omenjena študija je pokazala, da so ženske ob atraktivnejših partnerjih pogosteje na dietah kot ženske, ki so v zvezi z nekom povprečnega (ali podpovprečnega) videza.

To samo po sebi ni slabo, slab pa je motiv, ki jih napeljuje k hujšanju: ta je namreč strah, da za na videz privlačnega junaka ne bi bile več zanimive in bi se ta zato začel ozirati drugam.

Dejstvo, da nekdo skrbi zase zgolj zato, da bi se lahko kosal z drugimi, nakazuje na nizko samopodobo ter prav takšno samozavest.

Na videz manj privlačni moški se bolj trudijo

Kar pomeni, da več truda vlagajo v odnos in v to, da bi ugajali boljši polovici, saj se ne zanašajo zgolj na videz in si zato na vse mogoče načine (da, tudi s pomočjo v gospodinjstvu) prizadevajo, da bi ohranili plamen.

Manj verjetnosti je, da bodo varali

Ker s svojo pojavnostjo ne pritegnejo pretirane pozornosti in občudovanja, se manj atraktivnim moškim ponuja manj priložnosti za skok čez plot. V kombinaciji s prejšnjo točko se oblikujejo idealni pogoji za dolgo in stabilno zvezo.

Povsem so predani odnosu

Ker so manj obsedeni s seboj in s svojim videzom, mišicami, oblačili in drugimi dejavniki zunanje podobe, lahko več energije namenjajo čustveni, moralni in duhovni podpori sočloveka.

V dokaz temu govori še en izsledek prej omenjene študije in sicer, da so privlačnejši moški praviloma manj zadovoljni s svojimi zvezami in v manjši meri razumejo ter podpirajo svoje življenjske sopotnice.

Življenje z njimi je lažje

Kajti v večji meri so pripravljeni na kompromise, lažje sprejmejo mnenje drugih, lažje se prilagajajo in zato pogosteje snujejo uspešnejša razmerja in skladne odnose.

So zabavnejši, šarmantnejši in bolj romantični

Glede na to, da se nikoli niso mogli zanašati na svojo zunanjo podobo, so razvili druge pozitivne lastnosti, s katerimi osvajajo nasprotni spol,  ki jih atraktivni gospodje velikokrat zanemarijo: smisel za humor, kavalirsko obnašanje, uglajenost in šarm so nedvomno med njimi.

Preberite še: Pet dokazov da je, čeprav ločen, dober moški

Morda vas zanima tudi: To je v ženskih očeh partnerjeva najprivlačnejša lastnost


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)