Največje nevarnosti spletnih zmenkov

Ni mogoče, da nekdo ves čas telovadi ali se prha. Rad pa laže.

4.8.2016 ob 12:45

dating_shutterstock_126914552.jpg

Čeprav je misel na to, da bi ljubezen svojega življenja morda spoznali kar prek spleta, zabavna ali razburljiva, pa spletno zmenkarjenje  s seboj prinaša tudi precej pasti. Ko boste naslednjič prek spleta hoteli najti tistega pravega, bodite pozorni na spodnje znake, ki kažejo na to, da z njim ni vse v redu.

Ni prisoten na drugih družabnih omrežjih

Če uporablja le tisto omrežje, na katerem ste ga spoznali (prek spletnih strani, ki ponujajo spletne zmenke), je to morda znak za alarm. In če se še tako trudite, da bi izsledile vsaj to, kje živi, pa tega ne najdete na facebooku, twitterju niti na instagramu, potem morda nekaj skriva. Ali pa ima v resnici drugo identiteto – to lahko pokaže tudi s tem, da ima na spletu le eno »svojo« fotografijo.

Enkrat zagret, drugič izgine

Če vam sicer na sporočila odgovarja s svetlobno hitrostjo, nato pa za 12 ur izgine in se potem dela, kot da se ni nič zgodilo, lahko to pomeni le to, da mu je vseeno, ali in koliko časa ga čakate. Pa še opravičiti se ne zna.

Dobite sporočilo, ki je bilo namenjeno drugi

Ali ni bil pozoren na to, kaj pošilja, ali pa sploh ne ve, kdo ste in mu je za vas vseeno. Dodatna razlaga je odveč.

Obsedenost s tipko »enter«

Če mu v 15 sekundah ne odpišete ničesar, vas on vmes zapisa z dodatnimi vprašanji in ugibanji. In sprašuje, ali ste prebrali vse. Medtem ko boste iskali odgovor na prvo vprašanje, bodite raje pozorni na to, ali ga res želite spoznati v živo.

Izogiba se osebnim vprašanjem

Morda upate, da ima zanimivo ali razburljivo preteklost, a če te ne želi deliti z vami, lahko pozabite na globoke pogovore, v katerih vi tako uživate.

Vsak zapis namiguje na seks

Dobro veste, o čem govorimo. Kadar vsako izjavo podpre s sočnimi dodatki in tako namiguje na mesene užitke, ob tem pa vas morda prosi še za fotografijo prsi, vas lahko upravičeno skrbi. Preden se iz tega razvije kaj več, se raje ustavite. In njega zraven.

shutterstock_176068664.jpg

Vedno je v telovadnici ali pod prho

Ni mogoče, da nekdo ves čas telovadi ali se prha. Morda vas želi le napeljati ne seksi misli o njegovem prepotenem telesu. Pa še laže zraven.

V zadnjem trenutku spremeni načrte

Čeprav sta se dogovorila, da se srečata, je ponovno odpovedal v zadnjem trenutku. Vedno pač nekaj pride vmes: ali mu zboli mama ali pa je tako utrujen, da ne more ven. Morda pa le upa, da mu boste poslali gole fotografije brez tega, da bi se v živo srečala.

Po treh sporočilih vam reče »ljubica«

Če nekoga sploh še ne poznate, ga ni treba ogovarjati s pomanjševalnicami, olepševalnicami in ljubezenskimi nadimki. To raje ohranite za tistega, ki vam res nekaj pomeni, to pa je težko doseči po prvih nekaj besedah.

Zmenek bi preskočil

Ko vam predlaga, da bi namesto pravega zmenka vso proceduro raje preskočila in se namesto tega udobno namestila v njegovem stanovanju, to ni dober znak. V resnici mu gre le za spolnost, zato raje počakajte pravega kavalirja, ki vam bo prinesel rože in vas odpeljal na romantično večerjo, v kino pod zvezdami … Da, še obstajajo taki.

Ne pove, s čim se preživlja

Ni sramota, če nimaš službe, nekaj povsem drugega pa je, če prejemaš »umazani« denar. Če se opisuje kot podjetnik, ne pove pa konkretno, s čim se ukvarja, se ga ognite, preden vas morda potegne v svoje umazane ali celo nezakonite posle.

Ne želi, da se srečata na javnem mestu

Morda se videva z drugo, morda z vami ne vidi prihodnosti, morda noče, da bi vedeli, kje živi. Kar koli že je ta razlog, ne dovolite si, da vas skriva.

Nikoli se ne želi srečati

Če se nenehno pogovarjata prek spleta, noče pa vas videti tudi v živo, morda ni ta, za katerega se predstavlja. In pika.

Spletni zmenki so lahko čudovita izkušnja, sploh če tako najdeš svojo sorodno dušo, nikakor pa ne gre verjeti vsemu in vsem, kar vidiš in prebereš. Zato opreznost ne bo odveč, pa naj se vse skupaj zdi še tako privlačno in zanimivo.

Avtorica: Mo. S.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)