Čas za novo ljubezen? To so nasveti za zmenke po razhodu

Zmenki po ločitvi oziroma razhodu so kar malo strašljivi, a s pravim pristopom so lahko še kako zabavni.

8.3.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Čas za novo ljubezen? To so nasveti za zmenke po razhodu

Zmenjkovanje po ločitvi je drugačno. Po dolgi zvezi se pogled na idealnega partnerja, na življenje v dvoje in na življenje nasploh zagotovo razlikuje od pričakovanj v najstniških ali dvajsetih letih.

Pridobljeno modrost je pri iskanju novega življenjskega sopotnika več kot pametno izkoristiti. Ter upoštevati še nekaj napotkov glede zmenkov po ločitvi ali razhodu, s pomočjo katerih bodo spoznavanja prijetnejša in uspešnejša. Na kaj morate biti pozorni, opozarja Your Tango.

Bodite prepričani, da ste pripravljeni

Še vedno razmišljate o bivšem? Objokujete vajino zvezo, obžalujete, da je razpadla ali ste nanj jezni ter polni zamer? Ne glede na to, kako se v spominih vračate k nekdanji ljubezni, dokler so misli nanjo prisotne in intenzivne, ni še čas za novo poglavje življenja.

Torej naj se vam z zmenki ne mudi. Vzemite si dovolj časa, da predelate čustva, se sprijaznite z novo realnostjo ter začnete uživati v dejstvu, da ste samski. Šele tedaj nastopi čas za nova spoznavanja. Zato, ker si želite ljubezni in ne zato, da bi se maščevali ali ker vas bi bilo strah samote.

Priznajte svoje pretekle napake

Na napakah se učimo, ne smemo pa jih ponavljati. To je dejstvo, ki ga je treba upoštevati tudi pri zmenkih potem, ko se ena dolga skupna zgodba konča.

Kar pomeni, da si je treba priznati napake v nekdanji zvezi ali zakonu ter nase prevzeti svoj del odgovornosti za razhod oziroma ločitev. Ko postane jasno, kje je šlo z vaše strani narobe poskrbite, da boste naslednjič ravnali drugače, bolje.

Pred vami naj bodo jasni cilji

Saj veste, kako je bilo v najstniških letih: preprosto prepustili ste se dogajanju in toku hormonov ter se na zmenkih zabavali in neobremenjeno iskali nekoga, ki bi lahko bil vaš fant.

Kasneje v življenju je vse skupaj nekoliko drugače. Seveda naj bi zmenki še vedno bili zabavni, a preden začnete z njimi, se zamislite, kakšen naj bi bil vaš naslednji partner. Najbrž res ne boste našli popolnega, kajti na nekatere kriterije boste morali pozabiti in kakšno malenkost spregledati.

Vendar, v kolikor je odstopanj od pričakovanj le preveč, raje ne razmišljajte o nadaljnjih srečanjih. Konec koncev ste zrela ženska, ki točno ve, kaj hoče in še bolj, česa noče.

Naj se vam ne mudi

Vzemite si čas in nekoga res dodobra spoznajte. Nič ne bo narobe, če se boste sestajali z več kandidati. Nasprotno, dobro je imeti več možnosti, zato si je treba dati dovolj priložnosti.

 

Ne pritožujte se čez bivšega

Morda vam to prija in ob negodovanju glede nekdanje zveze in vašega bivšega občutite nekakšno katarzo. Vendar … ko potrebujete tovrstno sproščanje negativne energije, pokličite prijatelje, na zmenkih pa se teh tem izogibajte. Tako kot tudi tem o ločitvi in vsemu, kar je ta prinesla s seboj.

Ostanite pozitivni, pripovedujte o sebi, o svojih hobijih, načrtih, doživetjih, skratka o lepih stvareh brez bolečin in frustraciji.

Ne namenjajte preveč pozornosti kemiji

Kemija in privlačnost sta v zvezi pomembni. A ne edini, ki v zdravem odnosu štejeta.

Kemija je le ena od kvalitet, zato ji nikar ne namenjajte preveč pozornosti, kajti kaj lahko bi se zgodilo, da bi zato spregledali druge, prav tako pomembne dejavnike, ki v resni in stabilni zvezi igrajo celo večjo vlogo od neizmerne privlačnosti.

Resničnost se začne z dejanskim srečanjem

Dandanes različne spletne platforme ponujajo nešteto možnosti za iskanje sorodne duše. A treba je vedno imeti v mislih, da se resničnost začne z dejanskim srečanjem. Tedaj lahko šele odkrijete, ali je nekdo res takšen, kot se predstavlja, ali gre morda za prevaro in zavajanje, ali je med vama prava iskrica.

Splet je poln laži in prevarantov, zato bodite previdni in ne načrtuje velikopoteznih korakov dokler nekoga ne spoznate tudi v živo ter se prepričate, da je res takšen, kot je navajal v besedah, ki vam jih je namenjal v različnih klepetalnicah.

Avtentičnost je ključ

Bodite to, kar ste. Pravilo, ki v svetu zmenkov po ločitvi največ velja. Verjemite, ne ljubi se vam igrati igric, katerih izid je nepredvidljiv.

Pokažite pravi jaz, bodite ponosni nase in sprejmite tudi dejstvo, da drugi strani morda ne boste všeč. Tedaj pač iščite naprej. Pri celotni zgodbi je namreč nepomembnejše, da imate radi in cenite sebe.

Ne hitite z otroki

Previdno, ko svoje kandidate predstavljate otrokom. Misel, da en od staršev namerava poiskati novo ljubezen, je zanje strašljiva in nič kaj prijetna.

Zato bodite, preden seznanite ta dva svetova, res prepričani, da ima nova zveza možnost. V življenje podmladka zagotovo nočete vnašati dodatne drame in zmede.

Osredotočite se na svoje želje

Nočete ponavljati napak iz prejšnjih zvez. Torej, če vas je bivši varal, na prvo mesto postavite zvestobo. Če ni bil ravno zgovoren, osnujte razmerje z nekom, ki nosi srce na dlani. Če je bil do vas hladen, najdite nekoga, ki vam bo vedno znova znal pokazati, koliko mu pomenite.

Tisto, česar si res želite, je ravno nasprotno od onega, česar nočete. Prav te kriterije pa boste najlažje postavili na osnovi tega, česa je v prejšnji zvezi primanjkovalo in kaj ste najbolj pogrešali.

Preberite še: Štiri najvišje ovire na poti do prave ljubezni

Morda vas zanima tudi: Nevaren trend v svetu zmenkov, ki ne prinese drugega kot trpljenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)