Pet znakov, ki že po dveh zmenkih razkrivajo njegove prave namene

Obstajajo znaki, ki že zelo hitro odkrijejo, kakšni so resnični nameni vaše nove simpatije.

12.3.2021 ob 5:30 | Foto: Rido Franz/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet znakov, ki že po dveh zmenkih razkrivajo njegove prave namene

Ste se že kdaj sestajali z nekom, ob katerem so vas prežemale misli v smislu: "To je to. On je pravi. Pa vendar … misli resno?" In na koncu se je izkazalo, da le ni bil tisti pravi, saj je nenadoma kar izginil ali glede narave odnosa nista bila na istem bregu.

Ker se večina v takšnih in podobnih zgodbah prepozna,Women's Health niza pet jasnih znakov, ki že po drugem zmenku odkrijejo njegove namene in namere. In če jih pri njem opažate, ste lahko prepričani, da mu pomenite prav toliko, kot on vam.

Pušča vam čas zase

Po prepričanju psihologinje in svetovalke za zmenke Jennifer B. Rhodes je moški, ki bi rad vsak prosti trenutek preživel z novo simpatijo, bolj naklonjen neobveznemu seksu, kot resni zvezi. In ko se spolna kemija izpoje, izgine kot kafra.

Moški, ki razmišlja o skupni prihodnosti razume, da vsak potrebuje tudi čas zase in ne vztraja pri druženju za vsako ceno. Kako prepoznati, kaj ima v mislih vaš? Rhodesova priporoča, da včasih zavrnete njegovo povabilo. In videli boste, ali bo počakal ali bo izginil.

Še isti dan vam odgovori na sporočilo ali klic

Nerealno je pričakovati, da bo vselej takoj sprejel vaš klic ali vam odgovoril na sporočilo. Se zgodi, da zaradi okoliščin to kdaj ni mogoče.

 

A nekdo, ki ga zanimate kot oseba in v vas vidi dekle, s katerim bi lahko spletel gnezdo, z odgovorom zagotovo ne bo čakal več kot 24 ur. Sploh pa ne tri dni ali dlje.

Z njim se lahko pogovarjate tudi o globljih temah

Če po dveh zmenkih lahko teme pogovora presežejo lahkotne debate o filmih in televizijskih serijah, ima resne namene, je prepričana Rhodesova. Pogovori o družini, otroštvu, politiki, veri res niso primerni za prvo srečanje, a ko enkrat debate poneseta na višji nivo od puhlic, sta na dobri poti.

Če pa je njemu neprijetno govoriti o svoji preteklosti, družinskem ozadju in prepričanjih ter o njih zavzeto molči ali se tem temam izogiba, žal ne pričakuje, da bosta kdaj osnovala trajnejšo zvezo.

Ne ponižuje in ne zaničuje svojih bivših

To, da nikakor ne more mimo bivše, pa naj o njej govori še v tako slabem smislu, pomeni le dvoje: ni je še prebolel ali ni dovolj zrel, da bi lahko nosil vsa bremena, ki jih nalaga zveza.

Judy Rosenberg klinična psihologinja je prepričana, da moški, ki ponižuje svoje bivše, ni sposoben primerne komunikacije in predelovanja težav, kar sta osnovna pogoja zdravega razmerja.

Z družino in prijatelji ima zdrav odnos

Rosenbergova meni, da so le moški, ki imajo zdrave odnose s prijatelji ter družino, sposobni osnovati kvalitetno romantično zvezo. Tudi skrb za hišne ljubljenčke nakazuje na resnost in na pripravljenost na globok odnos.

Zato ga je dobro že na prvih zmenkih povprašati, kako pogosto se druži s prijatelji ter družino, prav tako psihologinja navaja, da je dober znak njegove resnosti število njegovih tesnih prijateljev, ki so v zvezi. Kajti če so ti v večini, je večja verjetnost, da si tudi sam želi prave ljubezni in zmenki zanj niso le zabava.

Preberite še: 5 ovir na poti do drugega zmenka

Morda vas zanima tudi: Nevaren trend v svetu zmenkov, ki ne prinese drugega kot trpljenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)