Pravilo 50/70 ali kako moškega pripraviti, da bo v vaši družbi izgubil glavo

Obstaja pravilo, ki vam na zmenkih lahko še kako pomaga osvojiti njegovo srce.

19.6.2020 ob 5:30 | Foto: Nensuria/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pravilo 50/70 ali kako moškega pripraviti, da bo v vaši družbi izgubil glavo

Se preveč smejim, imam med zobmi solato, sem preveč zadržana … nešteto je vprašanj, ki se vam porajajo na prvih zmenkih. Kajti če vam je tisti, ki vam na njih dela družbo všeč, bi ga nedvomno radi očarali kar pomeni, da se je treba izogibati vsem morebitnim napakam, ki bi ga odvrnile od naslednjega srečanja.

A umetnost spogledovanja ne tiči v ravno pravi količini smeha ter izbranih besedah temveč, kot Taro Fields, avtorico priročnika The love fix, v katerem ponuja nasvete za uspešno osvajanje povzema Miss7, v prav posebni taktiki, ob kateri on ne bo ostal hladen.

Ta pa se imenuje pravilo 50/70

Kaj pomeni? Gre za upoštevanje očesnega stika. Strokovnjaki na univerzi Michigan so leta 2012 dokazali, da igra očesni stik na zmenkih veliko večjo vlogo, kot mu jo večina pripisuje. Z njim namreč oseba drugi strani sporoča, da je ne zanima zgolj zunanji videz, temveč tudi njegova stališča in pogledi na svet.

A ne samo, da je ta prisoten, pomembno je tudi, da se oči srečajo v ravno pravi količini. Torej pogledov ne sme biti preveč (ker je to lahko zelo nerodno in vir zadrege) in ne premalo (ker bi to lahko pomenilo, da vas druga stran ne zanima).

Nazaj k omenjenemu pravilu

Da bi bilo spogledovanje uspešno in da bi druga stran dobila občutek, da se resnično zanimate zanjo ter za tisto, kar govori, bi jo morali medtem, ko govorite vi, polovico časa gledati v oči. Ko jo poslušate, pa bi jo morali v oči gledati 70 odstotkov časa.

Morda se zadeva zdi zapletena in menite, da z njo ne bi delovali naravno, a to je mogoče doseči tako, da tedaj, ko nekaj pripoveduje ali ko poslušate, popijete požirek pijače, pojeste zalogaj večerje ali za trenutek pogledate po prostoru, kjer sta. Potem pa pogled znova uperite v njegove oči.

Preberite še: Nevaren trend v svetu zmenkov, ki ne prinese drugega kot trpljenje

Morda vas zanima tudi: Ženske, ki imajo v ljubezni največ možnosti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)