Kako orgazem v resnici vpliva na glavobol, krče in druge bolečine

Če vas pestijo glavobol ali druge bolečine, si pomagajte s povsem naravnim zdravilom, imenovanim orgazem.

4.9.2020 ob 5:35 | Foto: Katarzyna Bialasiewicz/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako orgazem v resnici vpliva na glavobol, krče in druge bolečine

Na kaj najprej pomislite, kadar vas pesti glavobol ali mučijo menstrualni krči? Najbrž na tabletko, ki bi te tegobe odpravila. Vendar ta ni najboljša rešitev, saj prinaša tudi nemalo stranskih učinkov. Veliko primerneje se je zato zateči k povsem naravni in hkrati še prijetni terapiji, imenovani orgazem, piše Miss7.

Kajti, kot so dokazali britanski in ameriški znanstveniki, spolni vrhunec prinaša številne pozitivne učinke na telo, med drugim je učinkovit pri blaženju bolečin različnih izvorov.

Kako orgazem vpliva na bolečine

Med intimnim aktom se v telesu sprošča veliko hormonov, ki pozitivno vplivajo na počutje. Na prvih mestih so tu hormoni dopamin, endorfin in serotonin. Prav zato smo po njemu srečni, izpopolnjeni in pomirjeni.

Vse te snovi pa delujejo tudi protibolečinsko in zato je orgazem nedvomno boljša izbira od lekadola ali aspirina.

Kdaj je najučinkovitejši

Pri glavobolu: glede na rezultate številnih raziskav, spolna aktivnost skrajša trajanje in intenziteto glavobola, tudi migrene. Pri tem ni pomembno, s kom ste v postelji, v kakšnem položaju se predajate strastem in kakšne oblike je spolni odnos. Pomembno je le, da dosežete vrhunec.

Pri menstrualnih krčih: kanadska raziskava o vplivu orgazma na menstrualne krče je pokazala, da med doseganjem vrhunca v maternico prihaja več krvi in bolj, kot je ta prekrvavljena, blažji so krči, ki spremljajo tiste dni. In še dobra novica za vse brez partnerja: v ta namen je povsem učinkovito tudi doseganje orgazma z masturbacijo.

Pri bolečinah v hrbtu: bolečine v hrbtu lahko ublaži ali povsem odpravi spolni višek, res pa je, da vsi spolni položaji pri teh tegobah niso priporočljivi. Najboljše so poze, pri katerih je hrbet najmanj obremenjen, torej brez vratolomnosti: idealna je žlička, tudi misijonarski položaj ni od muh, za bolj pestro dogajanje pa bo nastopil čas, ko bolečin v hrbtu ne bo več.

Preberite še: Ne orgazem, to je resnični vir sreče v seksu

Morda vas zanima tudi: Orgazem med masturbacijo, ne pa tudi med seksom (to so glavni krivci)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)