Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

V določenem obdobju življenja je ženski orgazem najlažje dosegljiv.

3.6.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

 Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

Spolni vrhunec prinaša čudovito izkušnjo. Vendar se bo večina  žensk strinjala, da zadeva ni vedno preprosta. Stres, vsakodnevne težave, pretirano obremenjevanje z nepomembnimi malenkostmi, negotovost vase in še veliko je dejavnikov, ki ovirajo pot do cilja.

A zdi se, da staranje vendarle prinaša tudi prednosti. Zlasti kar zadeva doživljane spolnosti, kajti z njo raste samozavest, zaupanje vase, poznavanje telesa, zrelost obljublja lažje izražanje potreb in želja, vse to med drugim pomeni, da je z leti orgazem lažje dosegljiv.

V kdaj je temu res tako? Kot rezultate podjetja za izdelavo in prodajo erotičnih igračk Lovehoney povzema portal Miss7, se to zgodi potem, ko ženske že dopolnijo 45 let.

Zgovorni podatki

63 odstotkov od 2100 v anketi sodelujočih pripadnic nežnejšega spola, starih 45 let ali več je namreč povedalo, da med vsakim spolnim odnosom doživijo vrhunec.

Z enakim dosežkom se je pohvalilo 36 odstotkov žensk, starih od 18 do 25 let. So pa pripadnice nežnejšega spola v tej starostni skupini povedale, da se spolnim radostim predajajo več kot dvakrat tedensko, kar je dvakrat pogosteje kot ženske, stare 45 let ali več.

 

Očitno je kvaliteta pomembnejša od kvantitete, saj so zrelejše ženske svoje spolno zadovoljstvo ocenile z višjo oceno, kot mlajše.

16 odstotkov dam iz prvo omenjene starostne skupine je spolno življenje ocenilo z oceno deset. Med mlajšimi od 25 let je s tolikšno vrednostjo spolno življenje ocenilo 11, v starostni skupini od 30 do 35 let pa komaj deset odstotkov sodelujočih.

Pa še dva nasveta za lažje doseganje vrhunca ne glede na starost

Povejte, kaj vam v postelji odgovarja: Morda to res ni vedno lahko, a če ženska partnerju odkrito pove, kaj jo vzburja in pripelje do vrhunca, si zagotovo tlakuje pot do njega. Zato: brez sramu in z besedo na dan.

Ne ustvarjajte pritiska: Natančneje, ne trudite se, da bi za vsako ceno doživeli orgazem. S tem namreč nase izvajate stres in velika verjetnost je, da se bo prav zaradi njega cilj odmaknil. Bolj, kot boste sproščeni in neobremenjeni, lažje boste telo in misli pripravili na pričakovani končni rezultat.

Preberite še: Ne uporabljam vibratorja in vedno doživim orgazem (10 najpogostejših ženskih laži o seksu)

Morda vas zanima tudi: Edina resnična potrditev, da je doživela orgazem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)