Do orgazma s stimulacijo bradavičk

Orgazem, do katerega pripelje zgolj stimulacija prsnih bradavičk, je dosegljiv pripadnikom obeh spolov.

23.10.2019 ob 6:20 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Do orgazma s stimulacijo bradavičk

Ker se z vidika spolnosti praviloma vse vrti okoli intimnih organov med nogami, večina hitro pozabi na erogene cone nad pasom. Ena od njih so prsne bradavice. Kajti verjeli ali ne, s pravilno stimulacijo teh, lahko vsaka ženska (in moški) doživi veliki O, so zapisali na portalu Women's Health.

Kaj sploh je orgazem bradavičk?

Kot je povedala Janet Brito, seksologinja in klinična psihologinja, gre za seksualno zadovoljstvo, ki je posledica razvajanja dveh gumbov na dojkah brez sočasnega draženja klitorisa ali penisa. Da, tudi moške bradavice so lahko vir nepozabnega seksualnega užitka.

"Zahvala za to gre številnim živčnim končičem, ki se nahajajo na predelu bradavic in dojk," jo dopolnjuje psihologinja in spolna terapevtka Holly Richmond.

Zakaj ga okušati?

Čeprav so orgazmi bradavičk praviloma manj izraziti v primerjavi s tistimi, ki izhajajo iz stimulacije spolovil, lahko zagotavljajo prav tolikšne užitke. Britova navaja, da so nekateri med njimi deležni identičnih občutkov, kot se pojavijo med stimulacijo genitalij, drugi orgazem, ki je posledica draženja bradavičk, opisujejo kot posebne impulze, ki potujejo skozi celo telo. Richmondova temu dodaja, je vrhunec pri vsaki osebi zgodba zase, zato pravega in napačnega, tudi tistega, ki je odraz draženja bradavic, ni.

 

In kaj je pri njih najboljše?

Orgazem bradavičk je lahko predhodnik (ali naslednik) viška, ki je posledica stimulacije genitalij in tako odpira pot do zaporednih vrhuncev. Hkrati je lahko čistejša alternativa vaginalnemu spolnemu aktu. Zlasti, če niste naklonjeni seksu med menstruacijo.

Kako ga torej doseči?

Vaja, vaja, vaja. Vsako telo se drugače odzove na dražljaje in tudi pri orgazmu, do katerega pripelje draženje bradavic, ni pravila, ki bi odgovarjalo vsem. Treba je eksperimentirati, poslušati svoje telo in se osredotočiti na njegove odzive. Pa čeprav ti niso spolni vrhunec.

"Začnite z masturbacijo in odkrivajte, kaj vam najbolj odgovarja. Morda boste ugotovili celo, da je ena bradavička občutljivejša od druge," svetuje Richmondova.

Britova temu dodaja, da začnite z rahlim dotikanjem ključnih delov telesa, uporabite blazinice prstov, lahko masirate celo dojko in se nato osredotočite zgolj na bradavičko, jo božate, stiskate, rahlo povlečete. Počasi stopnjujte napetost in se približujte cilju.

Kljub vsemu vam orgazem zgolj s stimulacijo bradavic (vsaj v nekaj začetnih poskusih), morda ne bo dosegljiv. V tem primeru tedaj, ko vzburjenje naraste, brez oklevanja v igro vključite še spolovila in tako doživite tisto, kar ste sprva nameravali.

 Kaj če moje bradavičke niso občutljive

"Tudi to je povsem mogoče," te možnosti ne izključuje ginekologinja Alyssa Dweck in dodaja: "Stopnja občutljivosti bradavičk se od osebe do osebe razlikuje in jo pogojuje več dejavnikov.

Prvi je genetika. Nekatere pač niso občutljive v tolikšni meri, kot druge. Neobčutljivost bradavičk je lahko tudi posledica poškodb živčevja zaradi operativnih posegov na dojkah: povečanja, zmanjšanja dojk, biopsije, dviga dojk in drugih posegov na tem delu telesa.

 

Včasih je posredi travmatična izkušnja, kot je spolna zloraba ali rak dojk."

Kako povečati občutljivost bradavic?

Občutljivost bradavic se pri ženskah spreminja glede na del meseca. Nanjo nedvomno vpliva menstrualni cikel. V kolikor pred in med menstruacijo dojke niso boleče, je dobro izkoristiti njihovo povečano občutljivost na dražljaje v tistih dneh.

Če se z njimi igrate v družbi partnerja, naj jih razvaja z jezikom, ustnicami in vas tako pripelje do naslade. V pomoč so lahko tudi spolne igračke: takšne ki so namenjene zgolj stimulaciji bradavičk ali vibrator, ki jih prebudi s tresljaji.

Kaj če nimate spolnih igračk?

Enega od načinov za stimulacijo bradavičk, ki ga navaja Rihmondova je uporaba lepilnega traku: "Prilepite ga nanje in ga nato hitro odstranite." Lahko se igrate z različnimi temperaturami (hladna, topla hrana, led) s peresi, nežno tkanino in podobnimi pripomočki, ki so na voljo v domala vsakem domu.

In še nekaj: pri doseganju orgazma bradavičk gre za poskuse. Nekateri od njih tudi spodletijo. Pomembno je, da vas ti ne oropajo volje, temveč da vas spodbudijo k nadaljevanju iskanja poti, ki vodi do končnega cilja.

Preberite še: Spolnost: najboljše tehnike za stimulacijo bradavičk

Morda vas zanima tudi: 20 dejstev o bradavičkah (1.del)

Ali pa: 20 dejstev o bradavičkah (2.del)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)