Kako izboljšati razmerje: 12 malenkosti, ki jih lahko storita že danes

Dokaz, da malenkosti štejejo so preprosta dejanja, s katerimi bo vsaka romantična zveza še lepša.

18.8.2020 ob 5:30 | Foto: Antonio Guillem/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako izboljšati razmerje: 12 malenkosti, ki jih lahko storita že danes

Z dragim sta res že dolgo par, na kar sta vsekakor lahko neizmerno ponosna. A ker vesta, da je vsako razmerje treba vsak dan negovati in skrbeti zanj, v vajin vsakdan vključita drobna dejanja, ki oplemenitijo odnos, ohranjajo iskrice in skrbijo, da tudi tedaj, ko se nad vama zgrinjajo temni oblaki, topla čustva ostajajo prisotna. Pure Wow takole niza dvanajst preprostih načinov za vedno lepo in cvetočo zvezo.

Povejte, da ste hvaležni

In se drug drugemu vsak dan za nekaj zahvalita. Pa čeprav je to zjutraj skuhana kava, dober zajtrk ali oprano perilo. Kajti nobena stvar, ki jo storita za drug drugega, ni samo po sebi umevna.

Poslušajte

Mamljivo je tedaj, ko je nekdo v stiski, deliti nasvete in ideje, kako naj ravna. Vendar v trenutkih nemoči in obupa nekdo potrebuje le ramo in pozorno uho. Nasvete lahko pustite za kasneje.

Kupite novo spodnje perilo

Čeprav še tako prisegate na udobne spodnje hlačke in modrček, jih včasih zamenjajte s super seksi spodnjim perilom. Tako boste na preprost načn pokazali, da se še vedno trudite za vajin odnos. In verjemite, nakup se bo obrestoval z njegovega ter tudi vašega vidika.

 

Ne zamujajte

Ne glede na to, kako dobro se poznata in kako dolgo sta že par, zamujanje ni spoštljivo. Deset minut se vam res ne zdi veliko, a če se boste prikazali pravočasno (ali celo prej), boste pokazali spoštovanje, spoštovanje pa je ključna sestavina odnosa.

Odložite telefon

In se v trenutkih, ki jih preživljata skupaj, posvetita le drug drugemu. Kajti nekomu, ki ga imate radi zagotovo nočete podajati sporočila, da je telefon pomembnejši od njega.

Zastavite preprosto vprašanje

Vsak dan ga povprašajte, kakšen je bil njegov dan. Ne glede na to, kako lačni in utrujeni ste, ko se vrnete domov. Pol minute za veliko razliko v odnosu. V pozitivnem smislu.

Jejta za mizo

Večerje si nikar ne postrezita pred televizijo, sedita za mizo in predebatirajta, kaj se vama je pripetilo čez dan. Lepega in manj lepega.

Pomagajta si

Kajti nič ni pomenljivejšega, kot če boste namesto njega kar tako odnesli smeti in bo on brez prošnje namesto vas pospravil posodo.

Razvajajta se

Kot tedaj, ko sta hodila še na zmenke. Povsem preprosto, a še kako učinkovito dejanje.

Skupaj osvajajta nove izkušnje

Ni vama treba na eksotično potovanje, nove izkušnje lahko osvajata tudi doma: med kuhanjem novih jedi, med obiskovanjem tečaja plesa ali med preprostim sprehodom po soseski. Pomembno je, da sta skupaj in da drug ob drugem osvajata nova znanja ter izkušnje.

Držita se za roke

Je sploh lahko še bolj preprosto? Med sedenjem na kavču, med vožnjo v avtu ali med sprehodom se držita za roke in drug drugemu brez besed pokažita, da cenita fizični stik.

Bodite odkriti glede svojih občutkov

Ste potrti in slabe volje? Povejte mu, kako se počutite, čeprav morda še sami ne veste, zakaj. Na takšen način boste pokazali ranljivost, kar je na moč intimno dejanje. Poleg tega vaš dragi ne zna brati misli. Priznajte, tudi sami cenite, kadar je on glede svojih čustev do vas odkrit, pa čeprav ta niso vedno le pozitivna.

Preberite še: Kaj je spalna ločitev … in zakaj bi morali razmisliti o njej

Morda vas zanima tudi: Sedem ključnih resnic o ženskah, ki bi jih moral poznati vsak moški (da bi bil boljši partner)


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)