Kako delo v postelji vpliva na seks

Postelja ni primerno delovno mesto iz več razlogov.

2.2.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako delo v postelji vpliva na seks

V času pandemije je veliko posameznikov primoranih delo opravljati od doma. In nemalo teh zjutraj najraje ostane v postelji, vzame računalnik in telefon ter se z večino službenih dolžnosti spopada kar med rjuhami. Kako pa to vpliva na spolno življenje? Žal ne najbolje.

Zakaj?

Prvi razlog za negativen vpliv dela v postelji na spolno življenje je v preprostem dejstvu, da s službo v spalnico prihaja nered.

Saj veste, povsod ležijo papirji, svinčniki, lončki kave, kabli ter seveda računalnik, ki zvečer ostane kar na licu mesta. "Nered, ki je posledca vsega tega, kvalitetni spolnosti ne govori v prid, saj se je ob njem težje osredotočiti zgolj na sladkosti. Razmetana spalnica, v kateri so pripomočki za delo, namreč vedno znova spomni tudi na dolžnosti," sta povedali Katie Anderson in Deborah Bailey-Rodriguez, psihologinji z univerze Middlesex.

Še drugi razlog

Vendar to ni vse. Kadar se postelja spremeni v delovno mesto, postane njen kontekst drugačen: ni več zgolj kotiček za spanje in užitek, temveč je nenadoma tudi prostor za delo ter spodbudi asociacije na službo tedaj, ko naj bi razmišljali le o spanju in, seveda, seksu.

 

"Veliko ljudi se pritožuje, da je med pandemijo njihova spolna želja padla. En pogostih razlogov za nižji libido je postavljanje postelje ter cele spalnice v napačen kontekst," je povedala psihoterapevtka Kate Moyle, ki za povrnitev spolnega poželenja predlaga spremembo atmosfere v delu doma, ki res ni primeren za delo:

"Razmislite o diskretni osvetljavi, o udobni posteljnini, primerni ureditvi, o dišavah in drugih detajlih, predvsem pa spalnico ohranite zgolj za spanje in seks. Kajti tudi tako bo v njej postalo živahneje na področjih, na katerih naj bi živahneje bilo. In predvsem, spalnica naj ne bo pisarna in postelja ne nadomestek za pisalno mizo."

Povzeto po portalu The Guardian

Preberite še: To se zgodi z ženskim telesom, če nima spolnih odnosov

Morda vas zanima tudi: Štirje razlogi, kako dobro seks vpliva na vaše zdravje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)