Pet prepovedanih stvari v spalnici

Ker neurejena spalnica slabo vpliva na nočni počitek je dobro vedeti, kaj vanjo pod nobenim pogojem ne sodi.

11.3.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet prepovedanih stvari v spalnici

Res je, morala bi biti pomirjujoča in sproščujoča, vendar bodimo odkriti: velikokrat je prav spalnica najbolj neurejen prostor doma. Kajti v njej je priročno shranjevati pripomočke, ki jih ne uporabljamo vsak dan, za zaprtimi vrati se kopičijo kupi perila, telovadna oprema in še bi lahko naštevali.

Kaj hitro se zato zgodi, da spalnica bolj, kot na prostor za počitek, spominja na skladišče, kar ne vpliva najbolje na početja, ki jim je namenjena. Zato notranja opremljevalka Sharon Lowenheim za Pure Wow svetuje, da iz nje odstranite vse, kar vanjo ne sodi, predvsem pa sledečih pet.

Tisto, kar nameravate prebrati

Lepo je, da v družbi knjige zaključite dan, a v spalnici imejte le tisto, ki jo trenutno berete ne pa vsega čtiva, s katerim ste se založili v knjižnici. Ne morete hkrati brati več kot ene knjige in spalnica bo veliko bolj urejena, če boste vse, ki čakajo, da jih boste vzeli v roke, pospravili v dnevni sobi.

Tako kot tudi revije, ki ste jih že ali jih še nameravate prebrati.

 

Telovadna oprema

Telovadna oprema je sinonim za dejavnost, akcijo, aktivnost, spalnica pa prostor za pomiritev in počitek. Torej to dvoje ne gre skupaj. Naj gre za sobno kolo, trak za tek ali komaj opazne uteži in podlogo za jogo, nič od tega v del doma, kjer naj bi se po napornem dnevu umirili, ne sodi.

Pospravite jih drugam, saj v spalnico prinašajo le nered in nemir.

Kupi oblačil

Saj veste, kako gre: pulover, ki bi ga lahko še enkrat oblekli, hlače, ki še niso umazane, pa tudi čiste ne in brisača, ki ste jo pozabili odnesti v pranje. Vse to pristane nekje v spalnici, kjer ne ustvarja le nereda, temveč povzroča tudi stres in nemir.

Torej: v omari naredite prostor, kamor boste lahko pospravljali obleke, ki ste jih že nosili in jih nameravate pred pranjem še obleči, ostalo pa naj sproti roma v koš za umazano perilo.

Pisalna miza

Pisalna miza v spalnici je slaba ideja, in če druge možnosti res nimate, poskrbite, da bo čista in urejena.

Pogled na mizo, kjer se kopičijo računi, papirji, svinčniki in celo prazni lončki kave ali čaja, je vse prej kot pomirjujoč in zagotovo ne pripomore k boljšemu počitku.

Vse, kar v vas vzbuja nemir in tesnobo

Za nekoga je to motiv na sliki, za drugega neprimerna barva, fotografija, za tretjega neposrečeno izbrana posteljnina ali dotrajana vzmetnica.

Ne glede na to, kaj v slabo voljo spravlja vas, predmetov, ki so zaslužni za tesnobo, nemir in celo žalost, se znebite. Iz celega doma, posebej pa iz spalnice. Kajti prav ti so krivi, da se ne morete dodobra naspati.

Preberite še: 10 stvari v spalnici, ki sabotirajo vaše spolno življenje

Morda vas zanima tudi: 8 korakov, kako lahko svojo spalnico spremenimo v sobo za erotične užitke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)