Devet stvari, ki jih potrebuje vsaka spalnica

Poglejte, če je v vaši vse s seznama.

25.5.2016 ob 1:30

spalnica_shutterstock_325437803.jpg

Spalnica je veliko več kot prostor za spanje. Je tisti del doma, v katerem začnete in končate dan in, v katerem se lahko povsem sprostite ter ubežite vsakdanji noriji. Zato mora odsevati vašo osebnost in značaj ter imeti za spalnico obvezno opremo. Poleg očitne postelje in omare. Poglejte, kaj v njej ne sme manjkati.

Več koristnih nasvetov za opremo doma poiščite na Facebooku.

Dobra vzmetnica

Vaša spalnica je lahko popolnoma urejena z vsem, kar sodi vanjo. A spanec ne bo prijeten, če si ne boste omislili kvalitetne vzmetnice. Ta je prvi pogoj za dober počitek, ki je osnovni namen tega prostora. Pri izbiri vzmetnice ne hitite, poiščite takšno, ki vam v resnici ustreza in se tudi po videzu poda v prostor.

Mehka preproga

Najbrž se boste strinjali, da ni nič bolj neprijetnega, kot zjutraj iz tople postelje stopiti na mrzla tla. Za lep začetek dneva si zato privoščite preprogo. Jutro bo vedno prijetnejše ob udobju mehkih in toplih vlaken.

spalnica preproga.jpg

Tema

Prva misel ob opremljanju otroške sobe je tema. Rdeča nit, kateri so prilagojeni pohištvo, postavitev, posteljnina in detajli. Odrasli na to velikokrat pozabijo. Seveda za temo svoje spalnice ne boste izbrali princesk ali pravljičnih junakov, odločite se za drugačen motiv: pomirjujoč gozd, sproščujočo obalo ali stil bogate gorske koče.

Prostor za sedenje (in to ni postelja)

Dober, udoben stol, na katerega se lahko usedete med oblačenjem nogavic, med branjem knjige, med pogovorom s partnerjem ali kar tako, ko se vam zahoče malce počitka v tišini.

Stvari, ki jih imate radi

Spalnice nikar pretirano ne trpajte z detajli, a nekaj tistih, ob pogledu na katere se nasmejite ali spomnite na prijetne trenutke, kraje, ljudi, vključite v dekoracijo.

Pravo število okrasnih blazin

Koliko jih je ravno prav? Toliko, da že zgolj ob pogledu na posteljo pričarajo občutek udobja in domačnosti, a vendar ne potrebujete pol ure, da jih pred spanjem odstranite in med pospravljanjem postelje namestite nazaj. Od dve do šest je optimalno število, prilagodite ga velikosti postelje ter zlasti svojemu okusu.

spalnica blaz.jpg

Priročna nočna omarica

Res je na pogled prijetna, a to še zdaleč ni njen osnovni in ne edini namen. Nanjo lahko postavite rastlino, svetilko, budilko ter vsak večer odložite knjigo ali revijo. Ne težite k njeni popolni urejenosti, naj odraža vaš osebni slog. Tako se boste ob pogledu nanjo vedno dobro počutili.

Fotografije (vendar ne družinskih)

V drugih prostorih doma imejte družinskih fotografij, kolikor vam srce poželi, v spalnici pa te nimajo česa iskati. V njej je prostor za elegantne, pomirjujoče fotografije, lahko s pridihom erotike, ki pa ne spominjajo na bordel. Ključ je v zmernosti. Tako pri izbiri motivov kot pri številu del, ki bodo krasile vaše stene.

Brez tehnologije

Sicer nekako ne sodi na seznam obvezne opreme, bolj bi se podala na seznam prepovedane. Kakorkoli, tehnologija, pa naj bo televizija, računalnik, telefoni, tablice nima v spalnici česa iskati.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)