Ideje za prijetnejšo spalnico

Naj bo vaša spalnica prijetno in mirno zatočišče kamor se lahko zatečete pred zunanjim truščem.

6.9.2015 ob 9:30

shutterstock_215785945.jpg

Pravijo, da je imajo uspešni ljudje nekaj skupnih točk - redno in kakovostno se prehranjujejo,  skrbijo za telesno pripravljenost in predvsem dovolj spijo. Da se boste v svoji spalnici počutili kar najbolj sproščeno, da bo prijetno in mirno zatočišče, kamor lahko pobegnete pred zunanjim truščem, vam ponujamo ideje, da si spalnico uredite po svoji meri.


Že slediš Mični na Facebooku?


Še več idej za urejanje spalnice:

Televizija ne sodi v spalnico, vendar si včasih lahko privoščite, da v posteljo odnesete prenosni računalnik in si gledate svojo najljubšo nadaljevanko. Spalnica naj bo vedno pospravljena, saj nered podzavestno povzroča stres. Zato si raje omislite vgradno garderobno omaro in ves nered (kupe razmetanih cunj) zaprite tja.

Spodaj si preberite nekaj nasvetov in si ustvarite prijetno spalnico:

shutterstock_245391112.jpg

1. OBLECITE STENE V TAPETE
Tapete bodo v spalnico vnesle veliko topline in sproščenosti. Najbolj primerna stena, ki jo lahko okrasite s tapetami, je stena ob kateri imate posteljo.

2. DEKORIRAJTE POSTELJO
Posteljo vsak dan posteljite in jo minimalno dekorirajte. Prijetna odeja in nekaj blazin bodo naredili čudež za razpoloženje v vaši spalnici. Igrate se lahko tudi z raznimi barvnimi kombinacijami.

shutterstock_174232220.jpg

3. SPROŠČUJOČA UMETNIŠKA DELA
Pri izbiri umetniških del, ki krasijo spalnice, gre predvsem za osebne preference.  Vendar ne izbirajte del z agresivno vsebino. Naj bo prisotnost umetnine v vaši spalnici za vašo dušo sproščujoča.

shutterstock_214814707.jpg

4. USVARITE PRIJETEN KOTIČEK
Če imate v spalnici prostor, ustvarite kotiček, kjer boste lahko uživali. Sedež,  tabure ali vrečo za sedenje postavite ob malo mizico, ki jo lahko okrasite s cvetjem in svečami.  Če vam velikot spalnice dodatnega kotička ne omogoča, niker ne trpajte vanjo dodatne opreme.

shutterstock_211778740.jpg

5. PRAVA RAZSVETLJAVA
Trik je preprost. Luči naj ne bodo premočne, namesto ene glavne luči v sobo namestite več malih, ki ustvarijo toplo, pritajeno svetlobo. Za večerno branje so primerne stenske svetilke, ki ustvarjajo prijetno vzdušje in pomagajo, da se hitreje zazibate v sen.

Avtorica: P. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)