Presenetljivo: To je skupno parom z izjemnim seksom

Tisto, kar dober seks spremeni v izjemnega, ni vselej povezano s spolnim življenjem.

17.10.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Presenetljivo: To je skupno parom z izjemnim seksom

Skoraj vsak bi rad izboljšal spolno življenje in obstaja nešteto napotkov ter namigov, s katerimi naj bi to bilo mogoče. A zdi se, da ključ do izjemnega seksa ni vedno povezan s spolnostjo.

Kot nedavno izvedeno študijo podjetja CalExotics, ki je ukvarja s prodajo in izdelavo erotičnih igračk, povzema Cosmopolitan, so najboljšega seksa deležni tisti, ki imajo jasno zastavljene cilje na različnih področjih življenja in jim tudi aktivno sledijo. 

Malo številk

V omenjeni raziskavi je 93 odstotkov sodelujočih, ki se lahko pohvalijo z izjemnim spolnim življenjem povedalo, da imajo jasno zastavljene cilje. To, da jim zavzeto sledijo, je navedlo le 52 odstotkov tistih, ki so potožili, da je njihovo spolno življenje dolgočasno, povprečno in nevznemirljivo.

Enako velja tudi za cilje, ki si jih partnerja zadata skupaj. Kajti 84 odstotkov parov, ki so svoj seks opisali kot izjemnega je povedalo, da sledijo skupnim ciljem. Le 42 odstotkov onih, ki si jih ne zastavljajo vzajemno, se je pohvalilo s seksom v presežkih.

 

In še nekaj: izkazalo se je tudi, da pari, ki svoje spolno življenje opisujejo kot izjemno, praviloma obiskujejo terapevta.

Ne gre zgolj za seks

Cilji, ki si jih pari zastavljajo, so povezani tako z razmerjem in spolnostjo, kot z življenjem nasploh.

44 odstotkov vprašanih je pojasnilo, da imajo skupne cilji s partnerjem, ki so seksualne narave, denimo pogostejši seks, preizkušanje novih položajev in poreden seks. 79 odstotkov jih je povedalo, da gre tudi za namere, ki ne zadevajo spolnosti: finančni ter cilji, ki so povezani s fizično pripravljenostjo.  Le šest odstotkov tistih z odličnim seksom pa je povedalo, da s partnerjem nimajo skupnih ciljev.   

Psihoseksualna in zakonska terapevtka Kate Moyle je takole pojasnila povezavo: “Ljudje, ki si zastavljajo jasne cilje, so bolj osredotočeni, vedo, česa si želijo in vedo, kako to doseči. V kolikor gre za skupne cilje v seksualnosti in življenju nasploh, pa se partnerja med seboj še podpirata in spodbujata ter pokažeta razumevanje tedaj, ko se kaj zalomi. Prav to pa so kvalitete, ki so nepogrešljive za dober seks, kar je pokazala tudi omenjena študija."

Preberite še: Kaj storiti, če vas partner ne privlači več

Morda vas zanima tudi: 12 ovir na poti do dobrega seksa       


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)