Dva ključna organa za zaporedne orgazme

Zaporedni orgazmi so v resnici lažje dosegljivi, kot bi si mislili.

13.10.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Dva ključna organa za zaporedne orgazme

Doseganje orgazmov ni vedno enostavno in o zaporednih ne upate niti sanjati. Zadeva se vam zdi nepojmljiva, a dejstvo je, da je mogoča in celo preprostejša, kot ste pričakovali, navaja Women's Health. Kajti, kot je za omenjeno publikacijo pojasnila psihologinja in spolna terapevtka Holly Richmond, je na ženskem telesu organ, ki je namenjen zgolj užitku in je zasnovan tako, da lahko s pravo stimulacijo pripelje do večkratnih vrhuncev.

"Zdi se, kot bi si mati narava mislila: ženskam moram podariti nekaj, da bodo imele rade seks in tako skrbele za nadaljevanje vrste. To darilo je klitoris. Kajti, roko na srce, ženski orgazmi niso pogoj za spočetje in ni biološke ovire, da se ne bi mogli vrstiti en za drugim. Za razliko od moškega vrhunca," ponazarja psihologinja in dodaja, da lahko čarobni gumbek doseže svoj namen le, kadar z njim sodeluje drug, za doživljanje vrhuncev ključen organ in to so možgani. Kot še poudarja, je treba priznati, da so misli, ki se podijo po njih, najpogosteje največja ovira do popolnega spolnega užitka.

Skratka, ker imate oboje, kar tlakuje pot do zaporednih spolnih viškov, so ti dosegljivi tudi vam. In z nekaj namigi jih boste zagotovo okusili na lastni koži.

Poskrbite za pravo razpoloženje

Prvi korak do zaporednih orgazmov je pravo razpoloženje. To prebudi poželenje, vse skupaj pa se začne in nadaljuje v možganih.

Zato pomislite, kaj vas pripelje do takšnega stanja: vroča kopel, kozarec vina, porno film, erotično delo? Karkoli to je, ustvarjanju pravega razpoloženja si namenite dovolj časa, da bo vročica povsem prevzela vaše telo.

Raziskujte svoje telo

Ko je poželenje na višku, je čas za naslednji korak, ki v prvi vrsti obsega raziskovanje svojega telesa. Kajti le, če boste dobro poznali dotike in dražljaje, ki vas peljejo proti orgazmu, boste lahko z njimi med seksom v dvoje seznanili partnerja.

Skratka: masturbacija je pogoj za dober seks, za doživljanje orgazma in za doseganje zaporednih valov užitka.

Omislita si dolgo predigro

Ko sta končno v družbi drug drugega, si naredite uslugo in čim dlje zavlačujte s ključnim dejanjem.

Predigra je odlična priložnost za graditev pričakovanja in spolne napetosti, je nepogrešljiva priprava telesa in misli na penetracijo, obvezna sestavina dobrega seksa ter predpogoj za zaporedne orgazme.

 

Uporabite  lubrikant

Ne glede na to, kako znatno se na spolne dražljaje z izločanjem naravnega lubrikanta odziva vaša nožnica, malo pomoči vedno pride prav.

Uporaba lubrikanta ni nič sramotnega in zlasti, če bi radi okušali zaporedne orgazme, je ta velikokrat nepogrešljiv. Kajti stene vagine se praviloma po spolnem višku nekoliko osušijo in dodatna vlaga tedaj, ko bi radi nadaljevali, je vsekakor dobrodošla.

Osredotočite se na občutke

Praktično nemogoče je orgazem doživeti tedaj, ko so misli razpršene na milijon drugih stvari in se ne posvečajo samo tistemu, kar v telesu prebujajo dotiki.

Zato se potrudite, da boste prisotni v trenutku, v katerega ste ujeti. Včasih je res težko, a z malo vaje je misli mogoče nadzorovati in jim preprečiti, da bi uhajale na stvari, ki s seksom nimajo prav nič skupnega.

 

Izkoristite tisto, kar deluje … še enkrat

Kot je povedala Richmondova, približno polovica žensk za naslednji orgazem potrebuje drugačen položaj in druga polovica prisega na načelo: ne spreminjaj ničesar.

Skratka, na vsaki posameznici je, da odkrije, kaj je zmagovalno pri njej. Tako kot tudi, katera stimulacija ji po prvem vrhuncu najbolj odgovarja: je to oralni seks, draženje s prstom, razvajanje dojk, uporaba vibratorja ali karkoli drugega. Povedano preprosto: pot do zaporednih orgazmov mora z eksperimentiranjem spoznati vsaka sama.

Ne razmišljajte o orgazmu. In o vseh naslednjih

Morda se ne sliši razumljivo, a dejstvo je, da bolj, kot boste razmišljali o orgazmu, bolj se vam bo ta odmikal. In tako vsak naslednji.

Zakaj? Ker boste tako obremenjeni s ciljem, da boste pozabili na pot in na vse občutke, ki jih na njej srečate. Zato uživajte v celotni izkušnji, sprostite se, pozabite na pričakovan zaključek in si na takšen način tlakujte pot do njega. Ter do nadaljevanja po njem.

Preberite še: Pet odličnih načinov za masturbacijo brez vibratorja

Morda vas zanima tudi: Štiri vrste orgazmov, ki jih mora izkusiti vsaka ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)