Izpoved nočne dame: 5 zablod o prodajalkah ljubezni

Ne gre za ravno lahko delo.

30.11.2018 ob 8:10

dama_prostitutka_seks_spolnost_izpoved_postelja.jpg

Sarah Greenmore je prodajalka ljubezni ali, če hočete, prostitutka. Približno leto in pol svojim strankam usluge ponuja v legalni javni hiši v Nevadi, na eni od Facebook strani pa brez dlake na jeziku pojasnjuje, da je prav delo v njej pripomoglo k temu, da se je bolj zazrla vase ter se naučila veliko o sebi in o svoji seksualnosti.

Ob tem dodaja, da je njen poklic povezan s številnimi predsodki. Zlasti o dekletih, ki za denar ponujajo svoje spolne usluge. Takole razbija nekaj najgloblje zakoreninjenih.

To je lahek poklic za lenobe 

"Moje delo je vse prej kot lahko. Delam v izmenah, ki trajajo od 12 do 14 ur. Med njimi nisem aktivna le v postelji, temveč tudi na družabnih omrežjih, odgovarjam na elektronsko pošto, se dogovarjam s strankami, usklajujem termine ter se srečujem z velikim številom ljudi, ki obiskujejo naš bordel. 

Sprejemam jih, se z njimi pogovarjam, jih poslušam in poskrbim, da bi se pri nas počutili kar najbolj prijetno.

Trudim se, da bi bili vsi tisti, ki za moje usluge plačajo, z njimi zadovoljni. Seks večini mojih strank zagotavlja nekakšno intimno terapijo. Tudi moje kolegice, ki delujejo samostojno, morajo preverjati svoje stranke in se vsakič prepričati, da niso nevarne, voditi spletne strani ter se oglaševati." 

Prostitutke širijo spolno prenosljive bolezni

"Sicer lahko iz lastnih izkušenj govorim le za Nevado, a menim, da tako kot tu, tudi drugje prodajalke ljubezni svoje zdravje jemljejo resno. Redno opravljamo zdravniške preglede in med vsakim spolnim odnosom (tudi oralnim) uporabljamo kondom. Dobro vemo, da lahko s tem, ko ogrozimo svoje zdravje, na kocko postavimo svoj obstoj in če ogrozimo zdravje stranke, izgubimo ugled ter s tem delo."

Le slabiči plačujejo za seks 

"Presenečeni bi bili, če bi videli, kdo vse pride na naša vrata. To so pari srednjih let, mladi vojaki, ugledni poslovneži, odvetniki, zdravniki in še bi lahko naštevala. Za mnoge je druženje s prodajalkami ljubezni veliko več, kot zgolj seks.

Pri nas se lahko povsem sprostijo in raziskujejo svojo spolnost ter širijo obzorja. Naše stranke z našo pomočjo rušijo mnoge zidove in zato nanje delujemo nekako terapevtsko. 

Velikokrat smo tudi učiteljice, ki učimo neizkušene stranke, te nam praviloma izkazujejo veliko spoštovanja." 

Prostitutke prezirajo svoje delo

"Družba na nas gleda postrani, a me smo svoje delo izbrale same, saj nam odgovarja s finančnega vidika, v njem pa najdemo tudi psihično in fizično zadovoljstvo, s čimer ni nič narobe. Naše delo je zelo osebno in intimno. Vidimo ljudi, ki so ranljivi in ki nam razkrivajo svoje najgloblje želje ter skrivnosti, katerih drugim ne morejo ali nočejo zaupati.

Vesela sem, kadar stranka od mene odide zadovoljna in sproščena. Ob zavesti, da je bil moj trud poplačan, sem srečna tudi sama. Velikokrat se mi zahvalijo: 'Hvala, prav to sem potreboval(a).'

Poleg tega sama vodim svoj razpored, kar mi zagotavlja neverjetno svobodo. Če se mi zahoče, si lahko vzamem tri mesece počitnic."

Prostitutke so obupane

'Tvoji starši ne morejo biti ponosni. Pojdi raje v šolo. Zagotovo si imela z očetom težave. Koliko droge zaužiješ, da lahko zdržiš cel dan?'

"Takšni in podobni komentarji so nekaj običajnega. Neštetokrat sem jih že slišala ali prebrala. Ljudje res menijo, da so bordeli zadnja postaja za obupane, da je v njih dovoljeno nasilje in zato nas spremlja določena stigma.

A vendar smo tudi me ljudje, ki smo se za naše delo odločile iz številnih vzrokov, na prvem mestu je seveda denar. Tako kot vsak drug poklic ima tudi naš pozitivne in negativne plati ter tako kot vsak, smo tudi me kdaj naveličane svojega dela. Tako pač je. Nismo pa obupane in smo tudi na drugih področjih življenja uspešne. Vsi bi morali legalizirati in dekriminizirati seks kot poklic. S tem bi zagotovili več pravic in varnosti tako za ponudnike, kot za odjemalce teh uslug."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kaj storiti, ko smo v razmerju, a se zaljubimo v nekoga drugega? ali pa Vroče: 5 igračk za neverjetne orgazme

Priporočamo tudi: Pozor! Zato je britje intimega predela slaba ideja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)