Največji miti o ženskem orgazmu

Morda vam na poti do izjemne spolne izkušnje stojijo seksi neresnice.

7.4.2016 ob 1:50

njen org.jpg

Orgazem z veliko začetnico ni prav pogost. Nasprotno, veliko žensk se sploh ne more pohvaliti s tem, da so ga kdaj že občutile. Zakaj? Obstaja cel niz razlogov za to: od pomanjkanja veščin partnerja do slabega poznavanja lastnega telesa. Svoje pa pridajo še nekateri miti. Vera vanje nedvomno predstavlja oviro do eksplozivnega vrhunca. Poglejte si tri najpogostejše in jih takoj pozabite.

Sledite nam tudi na Facebooku.

Kondomi ovirajo možnost za orgazem. Ta mit nima z resničnostjo prav nobene povezave. Kondoma med seksom sploh ne boste občutili. Prav tako ne partner, čeprav vas prepričuje v nasprotno. Zlasti če ne nameravate povečati družine in druge zaščite ne uporabljate, vas bo prav odsotnost kondoma oddaljila od orgazma. Med spolnim odnosom namreč ne boste sproščeni, saj vas bo strah morebitnih neljubih posledic.

Vse normalne ženske med penetracijo doživijo orgazem. Če tudi sami v to verjamete menite, da je na svetu samo tretjina žensk »normalnih.« To je še en mit, ki je povsem neresničen, saj večina pripadnic nežnejšega spola za doseganje spolnega vrhunca potrebuje dodatno stimulacijo. 

Dolg penis pomeni boljši orgazem. Velikost pri tem ne igra ključne vloge. Nožnica ima namreč večino živčnih končičev na začetku. Tudi G točka se nahaja ob njenem vhodu. Število centimetrov s tega vidika v resnici ni pomembno. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)