Erotična igrica, ki bo v treh minutah povsem spremenila vajin seks

Obstaja igrica, ki ima resnično pozitiven vpliv na seksualno življenje vsakega para.

11.10.2019 ob 1:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Erotična igrica, ki bo v treh minutah povsem spremenila vajin seks

Če vajina komunikacija v spalnici malo šepa (in ker vesta, da je ta en prvih pogojev za dober seks), je igrica, imenovana tri minute, kot nalašč za vaju.

Je sila preprosta, a učinkovita, saj zelo vpliva na spolno življenje in na zvezo na sploh. Kako jo igrati, so strokovnjaki s področja spolnosti pojasnili za Cosmopolitan.

Kaj je igrica tri minute?

"Gre za vajo za dva, med katero partnerja drug drugemu zastavljata zelo specifična vprašanja in seveda nanje podajata prav tako natančne odgovore. Denimo: Kako bi se me želel dotikati v naslednjih treh minutah Ali: Kakšne moje dotike bi v treh minutah rad okušal ti?" je pojasnila psihoterapevtka in strokovnjakinja za razmerja Lucy Beresfordter in dodala:

"Vse skupaj je preprosto, a zagotavlja globok vpogled v želje in pričakovanja posameznika, gradi zaupanje ter uči sprejemanja konsenza."

Terapevtka Carolyn Cowan se s kolegico strinja in navaja, da igrica vsebuje elemente tantričnega seksa in posameznike seznanja s tem, kako brez zadrege izražati pričakovanja med spolnim aktom.

Kako vpliva na sam spolni akt?

Kot pojasnjuje Cowanova, na prvem mestu zavlačuje s konkretno akcijo, intimne predele telesa postavi v drugi plan in spolni odnos začne z besedami, ki seveda preidejo v dotik.

"Z njo se partnerja vabita v strasten ples, pred katerim natančno opišeta, kaj je dovoljeno, kaj ni in kaj komu najbolj odgovarja. Prav to je njen smisel. "

 

Zakaj bi se morala to igrico igrati?

"Obstaja več dejstev, ki ji govorijo v prid. Na prvem mestu je krepitev seksualne komunikacije, lahko služi kot razbijanje začetne zadrege, en od razlogov zanjo je spoznavanje lastnega in telesa partnerja, dobrodošla je tudi v namen premagovanja nekdanjih seksualnih travm, saj vsak natančno izraža, kaj partner sme in česa ne sme početi," njene prednosti niza Beresfordova.

Hkrati ljubimca med njo spoznata, kaj je tisto, zaradi česar sta med seksom morda nesproščena, kaj od intimnega akta pričakujeta ter česa si med njim želita.

Dotik in komunikacija: zmagovita kombinacija

Pomembno vlogo pri tej igrici igra komunikacija, saj spodbuja dialog in tako krepi medsebojno povezavo. Potem je tu še dotik, ki je en temeljev intimne zveze. Ne samo v smislu prejemanja, temveč tudi v smislu dajanja. Kajti dejstvo je, da v kvalitetni zvezi partnerja enako uživata pri sprejemanju kot pri zagotavljanju užitka, ki ga prinašajo dotiki.  Potreba po teh nam je položena v zibelko, žal pa pari prepogosto zanemarjajo njihovo moč in učinek, prav s to igrico pa jih je mogoče znova potisniti v ospredje in s tem spolnosti pričarati novo dimenzijo.

Preberite še: 12 ovir na poti do dobrega seksa

Morda vas zanima tudi: To so štirje majhni koraki do odličnega seksa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)