Kdaj je najboljši čas za spolne igrice z določenim namenom

Spontani seks ima seveda svoje prednosti, a te ima tudi takšen, ki je malce načrtovan.

14.1.2016 ob 10:45

shutterstock_211213135.jpg

Ko gre za spolne radosti, je spontanost še kako zaželena. A nikar se zato ne odrekajte načrtovanemu seksu, ki ima prav tako svoje prednosti. Verjeli ali ne, strokovnjaki so celo izračunali, kdaj je najboljši čas za spolne igrice z določenim namenom.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Za najboljši orgazem. Dan, preden nastopi menstruacija, je najboljši čas za ženske, ki si obetajo veličasten orgazem. Ameriška spolna terapevtka Laurie Watson trdi, da je tedaj celotno telo (ter seveda klitoris) najbolj občutljivo za dražljaje, to pa je vsekakor pogoj za močan spolni vrhunec. 

Če želite, da dolgo traja. Bi radi malce daljši spolni odnos? Britanski psihoterapevt Terence Watts priporoča, da se podata na počitnice. V svoji dolgoletni praksi je spoznal, da pari v seksu uživajo veliko dlje, kadar so na počitnicah ali si vzamejo zgolj nekaj prostih dni in jih skupaj preživijo doma.

Ko ga želite povsem presenetiti. Večina moških se prebuja z erekcijo. Izkoristite to dejstvo in ga presenetite z vročim jutranjim bujenjem, svetuje ameriška seksologinja Amy Lavine. Naj vas budilka zbudi 15 minut prej kot običajno, privoščita si hitri jutranji seks in v njegovih posledicah uživajta ves preostanek dneva.

shutterstock_211212892.jpg

Ko želite premagati rutino. Sobotni seks v misijonarskem položaju je povsem sprejemljiv,  a s časoma se ga boste najbrž naveličali. Če želite malce razburkati vajino morje strasti, načrtujte zvečer in ga zapeljite sredi noči. Seksologinja Amy Lavine verjame v zabavno stran budilke: nastavite jo na tri zjutraj in zbudite partnerja z vročim objemom. Zagotovo se bo odzval tako, kot ste pričakovali. 

Za večjo samozavest. Prepustite se seksu po znojenju v telovadnici. Vadba bo spodbudila pretok krvi in vas zagrela za spolne igrice, hkrati pa vam bo zagotovila nov odmerek samozavesti in boste tedaj pripravljeni celo na seks ob prižganih lučeh. Tudi ta pa ima številne prednosti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)