Dihalne vaje za boljši seks

Za dobro intimno izkušnjo ni dovolj le globoko, pač pa je potrebno tudi pravilno dihanje.

27.12.2015 ob 1:00

shutterstock_71809441.jpg

Morda se zdi, da je globoko dihanje med spolnim aktom dovolj, a če boste izpopolnili umetnost dihanja, boste odkrili ključ do boljšega seksa in eksplozivnejših orgazmov. "Pravilno dihanje premaguje stres in omogoča, da se povsem posvetite trenutnemu početju. A ne samo to, z njim je mogoče lažje nadzorovati mišice medeničnega dna. Prav to pa je en od pogojev za dober orgazem," pravi Leslie Howard, instruktorica joge, ki se s svojimi tehnikami posveča prav krepitvi omenjenih mišic. Njeni nasveti pa so sledeči ...


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Pred akcijo. Howardova priporoča preprosto dihalno vajo. Ulezite se na hrbet in se osredotočite na svoje dihanje. Globoko vdihnite in med vdihom štejte sekunde. Prav tako štejte med izdihom. Po nekaj vdihih in izdihih dihanje podaljšajte za približno dve sekundi. Če ste torej prej med globokim vdihom in izdihom prešteli do pet, skušajte sedaj prešteti do sedem. 

Po nekaj minutah med vdihe in izdihe umestite pavze. Torej med vdihom štejte do sedem, zadržite sapo, preštejte do tri, med izdihom štejte do sedem in znova zdržite sapo ter preštejte do tri. Vajo za nekaj minut ponavljajte vsak dan. Če želite, lahko na svoje intimno področje položite roko ali prste in opazujte, kako dihanje vpliva na vaše mišice medeničnega dna. 

Med predigro. Skupaj z dragim nekajkrat ponovita prvo dihalno vajo. Tokrat dihanje uskladite z njim (tu bo potrebnega malce kompromisa). Na enak način, kot prej na svoje, opazujte vpliv dihanja na mišice vašega partnerja. On pa naj spremlja vaše. Poleg prej omenjenih pozitivnih učinkov dihanja na blaženje stresa in krepitev mišic bosta s temi vajami poglobila še medsebojno povezanost. 

Med seksom. Tudi med vročo akcijo bodite pozorni na dihanje. Seveda ne boste šteli vdihov in izdihov, pač pa pazite, da bo vaše dihanje globoko in ne plitvo ter površno. Tako boste iz telesa in misli pregnali vso napetost ter se lahko povsem posvetili tistemu, kar počnete. Prav to je pa zanesljiva pot do orgazma, kakršnega ste si želeli. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)