Pet takšnih, ki uničujejo seks

Ste vedeli, da neprijeten vonj uniči dober intimni doživljaj, smrad pa ni edini, ki mu ne koristi?

20.12.2015 ob 2:00

shutterstock_260212967.jpg

Glede tega, kaj najslabše vpliva na seksi igrice, so se poigrali v Mehiki. Strokovnjaki ene tamkajšnjih univerz so izluščili, kaj na poti do zadovoljujočega spolnega odnosa predstavlja največje ovire. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Seksi igračke. Res so v spalnici dobrodošle, a pazite na njihovo sestavo. Nekatere od njih namreč vsebujejo visoke koncentracije ftalatov, industrijskih kemikalij, ki jih proizvajalci dodajajo v plastično maso, da bi ta bila bolj prožna. Prav genitalije pa so na izpostavljenost ftalatom najbolj občutljive in so lahko krive za nižje količine testosterona, spermicidov ter celo za nekatere oblike raka. Pred nakupom se zato prepričajte o sestavi svojih novih prijateljev.

Hlad. Zlasti tu igrajo pomembno vlogo hladne noge, ki lahko resno ovirajo vzburjenost in doseganje orgazma pri moških in ženskah. Nogavice so zato povsem sprejemljiv spolni pripomoček, zlasti pozimi. Udobje je namreč ključ do zadovoljujoče spolnosti, hladno okolje pa seveda ne more zagotoviti ugodja in dobrega počutja.

Smrad. Ne glede na to, kakšen je izvor neprijetnega vonja, ta slabo vpliva na seksi doživetja pri obeh spolih.

shutterstock_85446067.jpg

Bolezni dlesni. Slab zadah ni edina težava, ki lahko vpliva na vaše spolno življenje. Bolezni dlesni lahko privedejo tudi do erektilne disfunkcije. Ta je pri moških, ki imajo težave z dlesnimi, trikrat pogostejša, kot pri tistih z zdravo ustno votlino. Pri moških, ki zanemarjajo ustno higieno, bakterije pridejo v krvni obtok in zavirajo pretok krvi po telesu ter zmanjšujejo dotok krvi v vse, tudi spolne organe, s tem pa ovirajo dobro erekcijo.

Položaj v družini. Koliko ljubimcev ste imeli v življenju? Odgovor je kaj lahko povezan z vašim položajem v družini. Če ste najstarejši med brati in sestrami, ste najbrž imeli manj spolnih partnerjev od svojih mlajših sorojencev. V povprečju se to število razlikuje za štiri. Prvorojeni otroci se namreč praviloma osredotočajo na dolgoročne cilje in prej osnujejo trajno zvezo ter postanejo starši. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)