Družabno omrežje in razhod - kruta kombinacija

Zaradi družabnih omrežji razhod bolj boli.

22.8.2016 ob 10:50

tezje.jpg

Razhodi nikoli niso prijetna stvar, družabna omrežja pa jim pridajo še več grenkobe. Zaradi Facebooka, Twitterja, Instagrama in podobnih novodobnih iznajdb, so v resnici bolj boleči.

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

Neuničljivi dokazi

Nekoč so bile fotografije samo v albumih in okvirjih, čustvene izpovedi pa v pismih in podobnih papirnatih dokazih. Dandanes je vse zabeleženo v elektronski obliki, zato se je takšnih in drugačnih spominov veliko težje znebiti.

Res se trudite, da bi vse izbrisali, a pride trenutek, ko vas Facebook prijazno popelje v zgodovino in na vašem profilu objavi spomine izpred dveh, treh, štirih let. S tem vas spomni na skupne trenutke in kraje, ki sta jih z dragim obiskovala tedaj, ko sta bila še srečen par in ste širšo javnost obveščali, kje vandrata ter kaj počneta.

Vedno vse veste

Čeprav ste bili dosledni in ste prijateljstvo s sedaj že bivšim prekinili ter zato ne vidite več njegovih objav, jim zaradi skupnih prijateljev ne morete vedno ubežati. Tako se iz gole radovednosti znova znajdete na njegovem profilu in lahko z bolečino opazujete, kako se zabava, kjer se potepa ter v koga se je zaljubil.

Tu so še prijatelji

Ko se razideta, to vsi vedo. Četudi statusa razmerja ne objavljate, bodo drugi hitro opazili, da ni več skupnih fotografij in kaj kmalu boste deležni nadležnih vprašanj: kaj se je zgodilo, kdo je bil kriv, zakaj nista vztrajala in podobno. Ta so vse prej, kot prijetna, odgovori in pojasnila pa zadajajo vedno nove bolečine ter odpirajo bolj ali manj sveže rane.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)