To je dobra stran, če se odločita, da gresta narazen

Razhod velikokrat pomeni šok in se je težko znova postaviti na noge, a lahko ima tudi pozitivne plati.

27.9.2018 ob 3:52

moski_zenska_kava.jpg

Domala vsak je na svoji koži že okusil razhod, po katerem je potreboval tedne, mesece ali celo leta, da je lahko nadaljeval s svojim življenjem. A čeprav je na prvi pogled res vse videti  črno, je razhod veliko bolj koristen, kot se zdi. 

Posvetite se lahko sebi. Zahvaljujoč razhodu imate končno čas, da se lahko posvetite izključno sebi ter stvarem, ki so vam všeč, vas veselijo, plemenitijo ter zanimajo. Od učenja tujega jezika, za katerega prej niste imeli časa, do hobija, ki ga vaš bivši ni ravno odobraval. Odločitve, ki jih boste sprejemali, so samo vaše in nikomur jih ni več potrebno prilagajati.  Razmišljate o potovanju, o katerem že dolgo sanjate? Zakaj pa ne!

Čas za prijatelje. Pogosto, zlasti pa v slabih zvezah, ob posesivnem partnerju zanemarimo ljudi, ki so nam sicer najbolj blizu, torej prijatelje. Po razhodu pa je časa zanje znova dovolj. In tisti pravi vam tega, da ste jih malce potisnili ob stran, ne bodo zamerili.

Več svobode. V razmerju ste večinoma igrali po pravilih, ki jih je določal partner. A takšno početje na dolgi rok nikomur ne prija in nedvomno je to kaj lahko en od razlogov, da sta se razšla. Kakorkoli, po novem je vse drugače. Ste namreč svobodni in počnete lahko kar vas je volja. Življenje po lastnih pravilih bo v vas dvignilo samozavest in skozi nov pogled bo svet zato veliko lepši in bolj prijazen.

Veste, kaj si želite. Kmalu po razhodu razmišljate o novi zvezi? Nikar! Izkoristite svoj samski stan in dobro razmislite, kaj v odnosu je šlo narobe, katere napake so vaju pripeljale na rob ter se jim naslednjič izognite. Objektivno poglejte nazaj in si tako zagotovite več sreče v prihodnje. Natančno boste namreč vedeli, kakšnega partnerja si (ne) želite ter kakšna so vaša pričakovanja, želje, prioritete in potrebe.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash

Preberite še: Samski? 6 zlatih nasvetov, da bo vaša naslednja zveza uspešna ali pa 5 ženskih lastnosti, ki jih moški noro obožujejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)