Kako preboleti razhod

Štirje koraki, ki pomagajo pozabiti na preteklost in na stežaj odprejo vrata v prihodnost.

31.5.2015 ob 1:00

shutterstock_159857975.jpg

Seveda je težko in bi ob koncu razmerja najraje samo jokali ter se malce smilili sami sebi. Nič ne bo sicer narobe, če boste potočili kakšno solzo, a raje, kot da se v samoti utapljate v žalost, storite sledeče:

Izbrišite njegovo telefonsko številko. Če ste zelo čustvena oseba, ki utegne v obupu klicati bivšega, v vašem imeniku nima kaj početi. Sicer vas bo kaj lahko prijelo, da bi ga klicali sredi noči in izgovorili kaj, kar bi kasneje obžalovali.

shutterstock_81976861.jpg

Izbrišite ga iz družabnih omrežjih. Ali pa mu vsaj za nekaj časa nehajte slediti. Končala sta, verjemite, da se bo vsem trudil pokazati, kako dobro mu gre, kako uživa, kako se zabava in kako razhoda prav nič ne obžaluje. Čeprav je vse skupaj najbrž laž, vam tega ni potrebno spremljati.

Zatecite se k prijateljicam. Potrebovali jih boste bolj, kot kdaj koli prej. Odprite se jim in jim zaupajte čisto vse, kar vas teži. Tako boste slišali kakšno pametno mnenje ali nasvet ter si zagotovo olajšali dušo in spoznali, da v svoji nesreči vendarle niste sami.

shutterstock_68261641.jpg

Dajte času čas. Bolečina ne bo minila kar čez noč. A s časoma bo vendarle zvodenela. Ne bodite pa preveč nestrpni in dajte času čas. Nekega dne bo spet vse na svojem mestu, vi pa pripravljeni na novo zgodbo v svojem življenju.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)