Devet neverjetnih dejstev o vagini, ki jih niste poznali

Intimni ženski predeli skrivajo nemalo skrivnosti.

9.8.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Devet neverjetnih dejstev o vagini, ki jih niste poznali

Nekoč je nekdo dejal, da so vagine kot snežinke. Vsaka je namreč unikatna, posebna in lepa. A čeprav ne moremo zanikati individualnih razlik, je res tudi, da vagine pripadnic nežnejšega spola druži nemalo skupnih točk.

Ena od njih je ta, da skrivajo veliko skrivnosti. Poglejte devet takšnih, ki vas bodo zagotovo presenetile.

Bistvo ostaja skrito

Ob izrazu vagina ima večina v mislih tisto, kar je očem vidno. Torej  sramne ustnice.  Vendar … to ni to. Vsaj ne z ginekološkega stališča.

Kajti po tej definiciji je vagina mišičasta cevka, ki se v telo nadaljuje iz vulve. Sestavljajo jo gladke mišice, njeno notranjost prekriva sluznica, ki je nabrana v prečne gube. Do prvega spolnega odnosa jo delno zapira deviška kožica.

Klitoris in penis imata veliko skupnega

Po zaslugi znanosti sedaj vemo, da je gladko tkivo, katerega stimulacija ženske pripelje do orgazma, drugače imenovano klitoris, na moč podobno moškemu spolnemu organu. Oboje namreč prekriva nešteto živčnih končičev in v bistvu imata enak izvor.

Do šestega tedna starosti zarodka sta namreč enaka, tedaj pa se zaradi dozorevanja spolnih celic šele pojavijo kasneje še kako opazne razlike.

 

Točka G obstaja

Ni več dvoma. Po letih ugibanj in skepticizma so jo leta 2008 našli na univerzi L’Aquila. (Za tiste, ki še ne veste, nahaja se na sprednji strani vagine v smeri proti popku).

Obstaja tudi A točka

To je erogena cona, ki se nahaja med mehurjem in materničnim vratom in jo imenujejo tudi ženska prostata. Direktna stimulacija te točke lahko povzroči močno krčenje pri okušanju orgazma, za razliko od klitorisa pa po dosegu vrhunca ni prekomerno občutljiva.

Je zelo močna

Dobesedno, kar je dokazala Rusinja Tatiana Kozhevnikova, ki je leta 2012 z vaginalnimi mišicami dvignila 14 kilogramov težko utež in tako uradno osvojila rekord najmočnejše vagine na svetu, do njega pa so ji seveda pomagale keglove vaje.

Opravlja le eno vlogo

Medtem ko je moški spolni organ zadolžen za več nalog (mala potreba in spolni užitki), ima vagina le eno. In sicer srbi za seksualne užitke.

Lahko izpade

Se spomnite, ko smo vagino opisali kot cev, ki potuje od vulve do materničnega vratu? Zakaj je to pomembno na tej točki? Ker prav ta cev v resnici lahko izpade iz telesa.

Gre za tako imenovani vaginalni prolaps katerega blažjo in težjo obliko  je mogoče preprečiti s keglovimi vajami, vadbo na sploh in zdravim načinom življenja.

Več pomeni veliko več

Dobro veste, da moški lažje od žensk dosegajo orgazme, imajo pa ženske drugo prednost: v krajšem času lahko orgazmov dosežejo več kot moški.

Leta 2009 je tako Deanna Webb z masturbacijo dosegla kar 226 zaporednih orgazmov. Leto prej je bil osvojen moški rekord: 31 v enakem času.

Je zelo elastična

Vagina se lahko razširi kar za 200 odstotkov ter nato vrne v prvotno stanje. Zato brez skrbi: naj bo njegov organ še tako velik in seks z njim še tako pogost, vagina se zato ne bo trajno razširila.

Povzeto po portalu Your Tango

Preberite še: Na vse to je lahko alergična vagina

Morda vas zanima tudi: Šest preprostih nasvetov za vse poletje zdravo nožnico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)