Dilema: Kakšna je normalna vagina?

Za večino žensk je glede na raziskavo najlepša kirurško popravljena nožnica.

9.1.2019 ob 5:30

vagina_spolnost_seks_raziskava_sramne_ustnice_spolovilo.jpg

Zadeva je malce zaskrbljujoča. Večina žensk namreč za "idealno" spolovilo smatra tisto, ki je bilo deležno kirurškega posega, so zapisali v publikacijiy An International Journal of Obstetrics and Gynecology. Ta teza temelji na raziskavi, v kateri je sodelovalo 97 žensk starih od 18 do 30 let. Strokovnjaki so jih razdelili v tri skupine.

Tiste iz prve so si ogledovale fotografije kirurško popravljenih vagin, tiste iz druge "naravne" nožnice, tiste iz tretje pa v predogled niso dobile ničesar. Nato so si vse sodelujoče ogledale 20 fotografij nožnic, od katerih je bila polovica kirurško popravljena, druga polovica pa ni šla pod nož. Dame so bile naprošene,  naj povedo, katere nožnice so po njihovem mnenju "normalne" in katere so "idealne". 

Tako so povedale

Izkazalo se je, da so bile za večino žensk, ki so v prvem koraku gledale fotografije kirurško popravljenih vagin, "normalne" tiste, ki jih je obdelal kirurg. Ženske, ki so gledale običajne vagine in tiste, ki v prvem kotraku niso sodelovale, so kot normalne izbrale nepopravljene vagine, so pa sodelujoče iz vseh treh skupin kot idealneoznačile kirurško popravljene nožnice. 

Razjasnjena dilema

Prav to lahko pojasni, zakaj je tako imenovana labioplastika (operacija sramnih ustnic, pri kateri estetski kirurg preoblikuje zunanjost vagine oziroma uredi korekcijo sramnih ustnic) v zadnjih letih tako v svetu kot tudi pri nas najbolj priljubljena kozmetična operacija. Kot so povedali izvajalci raziskave, se je število pripadnic nežnejšega spola, ki so si jo privoščile leta 2010 v primerjavi z letom 2001 povečalo kar za petkrat, trend pa je še kar v porastu.

Sprejmite sebe

"Ob zaključku velja vendarle poudariti, da je dokaj nesmiselno govoriti o tako imenovani 'normalni' ter tudi o 'idealni' vagini, saj se te od ženske do ženske močno razlikujejo. Najbolje se je sprijazniti s tistim, kar je podarila narava, saj labioplastika pomeni tudi določeno tveganje in prinaša stranske učinke, kot so vnetja in krvavenja. Prav to pa so nedvomno dobri razlogi, zakaj svojo vagino sprejeti takšno kot je," so ob zaključku poizvedbe zapisali strokovjaki.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock 

Preberite še: Horoskop: tako ljubosumna so posamezna znamenja ali pa Horoskop: v teh znakih so najpogosteje rojeni najbolj dvolični in opravljivi ljudje

Priporočamo tudi: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)