Preverite, kako prožna je vaša vagina

Čeprav očem skrite, so mišice medeničnega dna pomembne in poskrbeti morate za njihovo moč.

29.5.2019 ob 4:45

seks_spolnost_spotelja_zveza_ljubezen_poza2.jpg

Mišice medeničnega dna so pomemben del telesa. Kadar so te močne, zadrževanje urina ni težava, prav tako pa krepke mišice medeničnega dna ženskam zagotavljajo občutnejše orgazme, moškim pa intenzivnejše občutke med penetracijo.

Prvi znaki sproščanja omenjenih  mišic je običajno rahla inkontinenca (uhajanje urina med smejanjem, kašljanjem, kihanjem) pa tudi manj izraziti občutki med spolnim odnosom. Da pa bi lahko, še preden se težave pojavijo, dognali, kako čvrste so vaše mišice, si poglejte, kako preveriti stanje tam spodaj.

  • V vaginalno odprtino potisnite kazalec in mišice stisnite. Če začutite, da tesneje objamejo vaš prst, so vaše mišice čvrste. Če tega občutka nimate, razloga za preplah ni, opravite pa še en preiskus. 
  • Skušajte v vaginalno odprtino potisniti tri prste hkrati (kazalec, sredinec in prstanec). Če s tem nimate težav, je skrajni čas, da začnete ukrepati. Če ne boste storili ničesar, bodo zadeve šle samo navzdol. Torej: keglove vaje naj postanejo vaše vsakodnevne spremljevalke.

Na srečo jih lahko neopazno izvajate kadarkoli in kjer koli. Napenjanje in sproščanje mišic vagine, kot bi zadrževali urin, je ena najlažjih keglovih vaj. Mišice močno stisnite, preštejte do deset in jih nato sprostite. Večkrat, kot boste vajo ponovili, bolje bo za vas ter za vaše tako splošno zdravje kot tudi za spolno življenje.  

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 9 vprašanj o pogosti moški težavi med rjuhami (in odgovori nanje) ali pa: 5 dejavnikov, ki močno vplivajo na vaše spolno življenje

Preberite še: Hrana za boljšo erekcijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)