Sedem novih prijemov za izjemno masturbacijo

Ker je dobre stvari vedno možno še izboljšati.

28.11.2017 ob 2:00

trebuh_micna_ThinkstockPhotos-154065937.jpg

Ne glede na to, ali si na tem področju že prava mojstrica, ali se z masturbacijo šele spoznavaš, tudi med njo se kaj hitro lahko ujameš v rutino. "Kar je velika škoda, kajti solo zabava je lahko vedno drugačna in tako prinaša nove občutke, izkušnje ter seveda rezultate," je povedala Clare Kim, direktorica inštituta za raziskave spolnosti OMGYES in dodala: "Na žalost pa je večina prehitro zadovoljna s tistim, kar dobro pozna in preverjeno deluje." 

Zakaj bi morala raziskovati?

Bolje, kot se boš poznala, bolj boš uživala v masturbaciji in seveda tudi v seksu. "Ena od prednosti različnih prijemov razvajanja je odkrivanje, kako se telo odziva na drugačne dražljaje in kako ga pripraviti do še večjega vzburjenja," se s Kimovo strinja zakonska in spolna terapevtka Kat Van Kirk.

Ti še vedno ni povsem razumljivo, zakaj bi pokukala izza dobre stare rutine? Kot je dokazala študija prej omenjene institucije in univerze za javno zdravje Indiana, telo za izjemne orgazme s časoma potrebuje vedno nove dražljaje.

"Spremembe so dobrodošle, zaželene in domala obvezne," pravi Kimova.

Pomembnejša od cilja je pot

Zato ne uporabljaj vedno istih tehnik. Namen raziskovanja ni orgazem, je spoznavanje in odkrivanje različnih tehnik ter odzivov tvojega telesa. Nekatere te bodo pripeljale do vrhunca, druge ne. A vsem daj priložnost, morda se bodo s časoma obrestovale tudi te.

Skratka, ko se boš naslednjič razvajala sama, si zadaj cilj, da boš spoznala nekaj novega in sledi tistemu, kar ti prinaša lepe občutke. Ne bodi pod pritiskom, ne obupaj prehitro in kaj kmalu boš odkrila, da nekateri diamanti pač ne zasijejo takoj v vsem svojem sijaju. Treba jih je malo obrusiti.

V duhu odkrivanja nečesa novega pa strokovnjakinji nizata sedem tehnik masturbacije, ki bi jih morala spoznati tudi sama.

Nove igračke

"Privošči svojemu vibratorju malo odmora in se zabavaj z novo igračko," svetuje Van Kirkova. "Obstajajo takšne, ki imajo celo funkcijo sesanja ali pihanja in zagotavljajo odlične, tebi še ne znane občutke," dodaja. Sprejmi izziv in razširi možnosti, ki jih lahko nudi solo zabava.

Igraj se s temperaturo

Če se še nikoli nisi igrala z različnimi temperaturami je skrajni čas, da zadeve malo ohladiš ali segreješ. V namen prvega si pomagaj z ledenimi kockami in za toplejše občutke uporabi topel vosek ali lubrikant, ki se segreje ob stiku s kožo.

Poškropi naokoli

Obstaja razlog, zakaj so seksi igrice v kadi tako priljubljene. Če si običajno za masturbacijo na suhem, razmisli o tem, da bi zadeve raziskala tudi pod prho ali v kadi.

Razširi meje

So ženske, ki obožujejo analno stimulacijo in tiste, ki jo dosledno zavračajo. Če spadaš med slednje tudi sama, Kirkova svetuje, da ne sodiš zadev, dokler jih ne spoznaš na lastni koži:

"Veliko je takšnih, ki jih analna stimulacija preseneti v pozitivnem smislu. Pa naj bo draženje po zunanjem delu anusa ali celo penetracija. S pravimi igračkami, seveda."

Pripravi se

"Spodbuda je pri masturbaciji vedno dobrodošla," pravi Van Kirkova in dodaja: "Presenečena boš, kako nate lahko učinkujejo pornografija, erotika, pošiljanje vročih sporočil ali celo nova fantazija tik preden se zabavaš sama."

Nazaj k osnovam

Če si naveličana ročne stimulacije in ta zato ne prinaša več pričakovanih rezultatov, v tvojem predalu pa ni nobene igračke, jo nekoliko spremeni.

"Poišči G točko, klitoris stimuliraj z drugačnimi gibi, uporabi ne dominantno roko, namesti se v drugačen položaj, raziskuj celotno področje okoli ščegetavčka, draži ga neposredno ali skozi tkanino. Veliko je možnosti in tudi masturbacija z rokami ni treba, da je dolgočasna ter vedno enaka," svetuje terapevtka.

Spoznavaj nove teritorije

G točko že poznaš. Kaj pa C točko? Tista, ki se nahaja globoko v vagini, tik nad materničnim vratom? Obstaja tudi točka U. To je sečnica, ki leži med vrhom ščegetavčka in ustjem nožnice.

"Te bodo masturbacijo in orgazem postavile v povsem novo perspektivo, tebi pa zagotovile drugačne, še nepoznane in zato več kot dobrodošle občutke," je prepričana Kirkova.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Draga moja, to je uvertura v zavedanje o staranju #kolumna

Obleke, v katerih boš decembra kradla poglede

Izpoved slovenske mamice: veganstvo, nosečnost in tabuji

Način zapravljanja pove o vas vse to ...

FOTO: Melania Trump že okrasila Belo hišo

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)