Sebični moški: v postelji od partnerke pričakujejo to, česar sami niso pripravljeni vračati

Moški med rjuhami od partnerke pogosto pričakujejo uslugo, ki pa je praviloma ne vračajo.

4.10.2022 ob 7:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sebični moški: v postelji od partnerke pričakujejo to, česar sami niso pripravljeni vračati

Avstralska strokovnjakinja za spolnost in zveze Nadia Bokody je skritizirala sebične moške, kot jih je označila sama, ki ne razumejo, da je seksualni akt sestavljen iz vzajemnega dajanja in sprejemanja.

Kajti oni v postelji pričakujejo od partnerke nekaj, česar v veliki meri niso pripravljeni vračati.

Gre pa za … oralni seks. V svoji kritiki se je oprla na raziskavo, objavljeno v časopisu The Canadian Journal of Human Sexuality. Rezultati te so pokazali, da 63 odstotkov sodelujočih moških pogosto uživa v oralni predigri, takšnega razvajanja je praviloma deležnih le 44 odstotkov žensk.

Glede na to, da je velika večina vprašanih žensk izjavila, da je oralno zadovoljevanje zanje ena najbolj priljubljenih oblik seksa, so rezultati porazni.

Od kje razlika?

"Moja neformalna anketa je odkrila, da imajo moški dokaj neobičajne izgovore, kadar opravičujejo dejstvo, da ljubimko velikokrat prikrajšajo za maksimalne užitke.

Med drugim so navedli, da oralni seks izvajajo le v resni zvezi, da jih med njim boli vrat ali da jim preprosto ne leži. So pa ženske ob tem povedale, da njihovi ljubimci oralno zadovoljevanje pričakujejo od ljubimke, čeprav ga, iz katerega od prej naštetih ali drugih razlogov, niso pripravljeni vračati," je opozorila Bokodyjeva.

Prav tako je glede na njene izkušnje značilno, da vedno, ko o tej dvoličnosti junakov odpre temo na katerem od družabnih medijev, naleti na pritožbe v smislu, da imajo dame spodaj ovraten vonj in okus ter moški zato zavračajo tovrstni akt, piše Daily Star.

V ozadju je lenoba

Strokovnjakinja ne razume, od kje takšno razmišljanje. Navaja, da je takšen pogled na žensko intimo obsojanja vreden ter da neredko ženske pripravi do tega, da se sramujejo svojih intimnih organov ter na drugi strani različnim podjetjem omogoča, da služijo s preparati za intimno nego, ki so namenjeni večinoma ženskam, ne moškim in ki lahko na nožnici povzročijo več škode kot koristi.

"Obstaja celotna veja industrije, ki je usmerjena na prepričevanje žensk, da je moškim privlačna zgolj dišeča, pobrita in simetrična nožnica, čeprav je dejstvo, da so vse vagine lepe, da je vsaka zgodba zase in da zdrav vonj nožnice ne spominja na vrtnice in ne na jasmin," je pojasnila Nadia, ki je prepričana da moško zavračanje oralnega seksa nima nobene povezave s higieno, temveč le z njihovo lenobo in nepripravljenostjo ugoditi dragi.

Na koncu ima še nasvet za ženske, katerih moški zavračajo nudenje oralnega seksa: "Znebite se britvice in mila, ki naj bi zagotavljali dišečo in gladko vagino. Prav tako se znebite sebičnega ljubimca."

Preberite še: Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Morda vas zanima tudi: Tega moški med oralnim seksom ne bi smeli početi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)