5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran

Tudi iz razmerja, v katerem nekdo ljubezen le daje, ne pa tudi sprejema, se je mogoči naučiti veliko koristnega.

26.9.2022 ob 7:59 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran

Ljubiti in biti ljubljen je želja velike večine, a zgodi se tudi, da v razmerju ljubi le ena stran in pri drugi vedno znova naleti na visok zid čustvene hladnosti.

Priznanje, da nas oseba, ki jo ljubimo, ne ljubi in ni nikoli ljubila nazaj, je težko in boleče, a tako kot vsaka, ima tudi ta šola življenja svoje pozitivne plati. Z vidika lekcij, ki jih pomaga osvojiti.

Preberite si pet neprecenljivih iz razmerja, kjer ljubi le ena stran. Niza jih Sensa.rs.

1. Molk in skrivanje čustev nista pravi poti

"Tri leta sem bil zaljubljen v dekle, s katero sva bila prijatelja. Do mene je bila vedno prijazna, ljubezniva, dobro sva se razumela in čustva v meni so bila močna, kot še nikoli.

Nisem ji povedal, kaj čutim do nje. Samo čakal sem, da mi bo nekoč začela ljubezen vračati. Pretekla so tri leta, preden sem zbral pogum in ji priznal ljubezen, ona pa mi je rekla, da me ima rada, vendar le kot prijatelja.

Čeprav mi je bilo hudo, mi je bilo najbolj žal časa, ki sem ga s čakanjem in molkom izgubil in obžaloval sem vse priložnosti, ki sem jih zato izpustil. Če bi povedal prej, bi bila bolečina zagotovo manjša," je na enem od forumov na to temno zapisal razočarani fant.

A lekcija, ki jo je osvojil je: ne bojte se zavrnitve, govorite o svojih občutkih kajti nečesa, česar nimate, tako ali tako ne morete izgubiti.

2. Rdečih zastavic ni dobro ignorirati

Rdeče zastavice včasih v poplavi čustev spregledamo ali jih ignoriramo. A te bi, če bi jih upoštevali, velikokrat prihranile ali vsaj omilile bolečino.

Sploh, kadar opozarjajo na zvezo z manipulatorjem, na toksičen odnos ali na dejstvo, da čustev nekdo noče ali ne more vračati.

3. Čas je neprecenljiv

Zato ga je škoda zapravljati za ljudi, ki nas ne ljubijo oz. nas nikoli ne bodo. Ne čakajte, da se bodo čustva spremenila in ne sanjarite o srečnem koncu.

V resničnem življenju so ti veliko redkejši, kot v pravljicah in ljubezni ni mogoče ne izsiliti, ne pogojevati in ne pri drugem zanetiti s pomočjo lastnih čustev, besed ali dejanj.

4. Nevrnjena ljubezen človeka spremeni

Največkrat ne na boljše. Kajti človek, ki se trudi, da bi ga nekdo vzljubi, velikokrat počne stvari, ki mu, če bi nase gledal z razumom, ne bi bile v ponos.

Raje, kot se prilagajati, se truditi ugajati in se podrejati nekomu z namenom, da bi vas imel rad, delajte na sebi, zgradite samozavest in si dopovejte, da si zaslužite brezpogojno ljubezen ter da zato, ker je trenutno niste deležni, niste slabi.

5. Srčna bolečina nikoli ni večna

Srčne rane so globoke in ljubezenska bolečina je hromeča. Vendar ne glede na to, kako močno ste prizadeti, razočarani in užaljeni, vedite, da nobena bolečina ni večna.

Minila bo tudi ta in po njeni zaslugi boste le še močnejši, bolj boste cenili sebe in v končni fazi boste dojeli, da nekdo pravi nekje čaka na vas.

Preberite še: 7 resnic o ljubezni (srčno upamo, da jih poznate)

Morda vas zanima tudi: Numerologija: Datum poroke razkriva, kakšen bo vajin zakon v prihodnosti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)