Samo ljubezen ni dovolj: 4 stvari, ki se jim v zvezi nikoli ne smete odpovedati

Da bi bili srečni in izpolnjeni v razmerju, samo ljubezen ni dovolj – tukaj so 4 stvari, ki so ključne in se jim nikoli ne smete odreči.

31.8.2022 ob 7:31 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

Samo ljubezen ni dovolj: 4 stvari, ki se jim v zvezi nikoli ne smete odpovedati

Odnos je sestavljen iz dajanja in sprejemanja. Partnerju posvečate svoj čas, misli, pozornost, skrb in ljubezen ter pričakujete nekaj v zameno. Toda ljudje smo različni. Nekateri dajo več, nekateri pričakujejo več, nekateri pa so zadovoljni, kadar prejmejo manj, kot dajo.

Toda včasih se to, kar dajemo, ne ujema s tem, kar želi naš partner, ali obratno. Kadar se to zgodi, se v razmerju pojavijo prepiri in konflikti.

Zato je pomembna dobra komunikacija, želja po razumevanju, prizadevanje za ohranitev ljubezni, vlaganje v odnos ... Ne morete pričakovati, da vam partner bere misli, zato je smiselno povedati vse, kar vas moti ali pogrešate.

Molk namreč vodi v nezadovoljstvo, dolgoročno pa tudi v konec zveze.

Mnogi pari se razidejo, ker nihče ne zahteva tistega, kar potrebuje. Ljudje se bodisi preveč bojijo zavrnitve bodisi mislijo, da nekaterih stvari v zvezi ne bi smeli zahtevati. Ampak to je napaka. Obstajajo nekatere stvari, poleg ljubezni, ki jih nikoli ne bi smeli nehati iskati:

1. Skupni čas

Edini način za doseganje sreče je najti ravnovesje med delom in zasebnim življenjem. Če eden od partnerjev nima dovolj časa za ljubljeno osebo, lahko to zelo slabo vpliva na zvezo, oziroma ne bo dolgo trajala.

Torej, če vam ni vseeno za zvezo, morate sklepati kompromise.

2. Prisotnost

Kolikokrat se je že zgodilo, da sta skupaj, pa komu od vaju misli nekam pobegnejo? To lahko zelo boli, ker druga oseba misli, da vam ni zanimiva, saj pogosto razmišljate o nečem drugem.

Zato se, kadar imata čas, oba potrudita, da se tisti trenutek posvetita samo drug drugemu. Preživite kakovosten čas skupaj – lahko se odpravita na izlet, se med večerjo pogovarjata, izklopita telefone … Bodita zares drug z drugim, brez motečih dejavnikov. 

3. Razumevanje

Na začetku zveze se nam zdi, da bomo vedno sočustvovali z ljubljeno osebo, a po več letih, ki  jih preživimo skupaj, ljudje postajamo vse bolj egocentrični.

Toda biti v razmerju z nekom pomeni razmišljati ne le o sebi, ampak tudi o drugi osebi, razumeti njene potrebe, občutke, strahove, želje ... Opomnite sebe in svojega partnerja, da morata poskušati razumeti, kako se vsak od vaju počuti.

Pokažite razumevanje za vajine razlike, saj ne glede na to, kako dobro se razumeta, nikoli ne moreta imeti popolnoma enakih pogledov na svet, enakih mnenj, potreb in želja.

4. Nove izkušnje

Odnosi se znajdejo na mrtvi točki, ko se odločimo, da smo zadovoljni s trenutnim stanjem, ko se nehamo truditi in pridobivati ​​nove izkušnje.

Ko izpolnimo svoje glavne cilje - poročiti se, ustvariti družino in vzgojiti otroke - in kadar mislimo, da je to to. Vendar je to napaka. Vedno si moramo prizadevati za preizkušanje novih stvari – skupaj.

Strast temelji na novih stvareh in izzivih. Udobje in navada jo ubijata. Če se vam zdi, da vajina zveza stagnira, naj vas ne bo strah novih izkušenj. Če menite, da se vaš partner ne trudi več, ga na to opozorite.

Prirejeno po Sensa Srbija.

Preberite še: 'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Morda vas zanima tudi: Tako v resnici zgleda oddajanje stanovanja prek Airbnb v Ljubljani (resnična zgodba Slovenke)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)