»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Čustveno pismo ženske bivšemu partnerju, s katerim je bila v destruktivni zvezi.

6.8.2022 ob 6:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Občutek svobode potem, ko se zaključi toksična zveza, je neprecenljiv. Res je, da tako kot vsak, tudi takšen razhod zada neštete rane in ključno je, da si vsak, ki se znajde v takšni situaciji, vzame čas za prebolevanje, a potem, ko se stalni nadzor, prevara ali manipulacija končajo, je čas za ponovno odkrivanje samega sebe in za povezovanje z notranjim jazom.

Namesto, da bi se obremenjevali s tem, kaj vse ste storili narobe in s strahom, da boste za vedno ostali sami, uživajte v trenutku in okušajte vse sladkosti življenja stran od osebe, ki vas je spravljala v norost, vas poniževala, teptala vašo samozavest. Otresite se preteklosti, pozabite na krivdo in vse, kar je bilo. Slabo ste izbrali, a nečesa ste se iz celotne zgodbe naučili in čas je, da greste naprej.

Novi začetki

Začnite graditi novo življenje iz točke nič. Čeprav bo sprva morda težko, se boste na koncu počutili kot feniks, ki je vstal iz pepela.

Pred tem pa boste na določeni točki lahko za izkušnjo hvaležni, saj ste prav z njeno pomočjo spoznali, kakšna je vaša vrednost in kako se boriti zase. In predvsem, kako preprečiti, da bi se podobna zgodba v ljubezni še kdaj ponovila.

Po koncu toksične zveze se morate najprej posvetiti sebi in drobnim radostim v življenju. To je čas, da korak za korakom zgradite novega. In ko začutite, da lahko svobodno zakorakate naprej, vsaj skušajte odpustiti bivšemu. Tako, kot je to storila dama s izkušnjo s toksično zvezo in bivšemu napisala pismo …

"Dragi bivši!

Hvala, ker si mi pomagal spoznati, da si zaslužim boljše. Ta spoznanja so prišla po vseh sporih, lažeh in poniževanju. To se pri meni ne bo več ponovilo. Zahvaljujoč tebi sedaj znam ločevati slabe od dobrih ljudi.

Odprl si mi oči in dojela sem, kaj si zaslužim. To pa je iskrena in nesebična ljubezen. Vem, da ne bom nikomur več dopustila, da bi z menoj ravnal tako, kot si ti.

Hvala, ker sem po tvoji zaslugi spregledala. Sedaj vem, kaj si zaslužim in kaj si želim od zveze. Vem, da obstajajo stvari, ki se v odnosu ne smejo dogajati, ki ne smejo biti izgovorjene ali storjene. Zavedam se, da jih ni mogoče izbrisati, a zavedam se tudi, da lahko poskrbim, da do mene ne bodo več prišle.

In za konec najpomembnejše: hvala, ker si me s svojim obnašanjem odrinil od sebe in mi pokazal pravo pot, na kateri imam jaz pravico biti jaz.

Sedaj imam moč in samozavest. Sedaj poznam svojo vrednost in sedaj vem, da si zaslužim boljše."

Povzeto po portalu Sensa.hr

Preberite še: Razmerje, ki ga moraš čim prej končati

Morda vas zanima tudi: Sta v zdravem ali nezdravem razmerju?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)