Zaradi poroke s 25 let starejšim moškim sem postala boljša oseba (resnična zgodba)

Razlika v letih lahko vpliva na našo izbiro glasbe, nikakor pa ne vpliva na prepire s partnerjem, osebne cilje, vrednote, medsebojno občudovanje ali na ljubezen. Preberite izpoved ženske, ki je skoraj šest let poročena z moškim, ki je 25 let starejši od nje.

12.9.2022 ob 8:10 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

Zaradi poroke s 25 let starejšim moškim sem postala boljša oseba (resnična zgodba)

Jennifer Leckstrom svojo izkušnjo opisuje takole:

»Zakon je odnos, ki temelji na ljubezni, in ne morem si predstavljati, da bi svoje življenje (stara sem 28 let) delila s kom drugim kot s svojim 53-letnim možem – za katerega so ob številnih priložnostih rekli, da izgleda kot glasbenik Billy Joel. Toda sama se na to ne oziram več.

Odkrila sem namreč, da sem zaradi poroke s starejšim moškim postala boljša oseba.

1. Naučila sem se poslušati.

Moj mož Tom je pred poroko z mano doživel veliko neverjetnih izkušenj (na primer, ko je bil star osem let je razneslo njihovo družinsko hišo; bil je član glasbene skupine; v požaru je umrla njegova štiriletna hči …), zato sem se naučila poslušati.

Poznavanje njegovih življenjskih izkušenj – pozitivnih in negativnih – mi je pomagalo pri lastnem odločanju.

2. Sem bolj odprtega duha.

Razmerja, kot je moje, so bolj pogosta kot obratna (da je ženska starejša od moškega 25 let), a zaradi tega niso nič manj tabu tema.

Ko sva se s Tomom prvič srečala, sem imela komaj 18 let – zagotovo nisem želela, da bi me vrstniki obsojali in govorili, da je to, da sem s partnerjem, ki je starejši od nekaterih njihovih staršev, »čudno« ali »nagnusno«.

Nekatere starejše ženske pa so pripomnile, da je z mano le zaradi moje mladosti in da sem zgolj »posledica« njegove krize srednjih let. Znameniti rek »ravnaj z drugimi tako, kot bi želel, da drugi ravnajo s tabo«, mi je v tem primeru večkrat prišel prav. 

3. Globlja povezanost je zame pomembna. 

Najin odnos je počasi napredoval od spogledovanja in intelektualnih pogovorov med kosilom do dolgih poljubov in strastnih objemov med popoldnevi, preživetimi v postelji.

Za razliko od mlajših fantov, s katerimi sem hodila doslej, je bila izkušnja s Tomom bolj povezana z nama dvema, kot le z njim in njegovimi željami. Morda se tudi moški z leti izboljšajo kot dobro vino.

4. Znam ceniti vsak trenutek.

Tom me je naučil ceniti vsak trenutek in ne živeti za prihodnost – tako kot to počnejo mladi, zlasti v današnji družbi, ko mnogi stremijo k uspehu in bogastvu. Opominja me, naj ne zapravljam svojega časa, ker bom, kot bi mignil, stara toliko kot on. 

5. Naučila sem se slediti svojemu srcu.

Kljub temu, da so nama povedali, da naju bo razlika v letih ločila, sva oba s Tomom spoznala, da naju je teh 25 let med nama zbližalo bolj, kot bi si lahko kdorkoli predstavljal – vključno z nama.

Vedela sva, da je najina ljubezen resnična, in nisva dovolila, da bi negativni komentarji vplivali na najino zvezo.

Ideja, da moraš svoje življenje živeti zase, je zelo pomembna, vendar ji mnogi ne sledijo – zato ne živijo avtentično, temveč v skladu s pričakovanji okolice. 

Prirejeno po Your tango.com 

Preberite še: »Ti si se odločil, da greš, jaz sem ostala z zlomljenim srcem« (resnična izpoved o prebolevanju)

Morda vas zanima tudi: »Moj mož je vedno jezen – kaj naj naredim?« (Odgovor, kako ravnati)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)